Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Μόνος στυλοβάτης της χώρας το ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Μόνος στυλοβάτης της χώρας το ΠΑΣΟΚΟ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Θεσσαλονίκη επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο καταλύτης της εθνικής στρατηγικής και καταλύτης της χώρας, ενώ επανέλαβε ότι «δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ, δεν θέλει σώνει και καλά να είναι κυβερνητική ουρά».
Επίσης υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Εδώ πάλλεται η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας είναι εδώ. Εδώ είναι το σπίτι μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγμούς. Η ψήφος για την πατρίδα είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε επικίνδυνες και αδιέξοδες την πολιτική «εκφοβισμού» της Ν.Δ., ότι η χώρα θα καταστραφεί, και την πολιτική «κουτοπόνηρου εφησυχασμού» του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλα θα πάνε καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να παίξει ρόλο. Θεμιτό. Ετσι γίνεται στις δημοκρατίες, αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Αλλά όταν δεν έχεις δώσει συναίνεση, δεν θα πάρεις συναίνεση», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι με τη συμπεριφορά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει συστηματικά και μακροπρόθεσμα τις προϋποθέσεις να δημιουργηθεί ένα μέτωπο εθνικής ευθύνης και συναίνεσης».
Χαρακτήρισε το Ποτάμι «κοινοπρακτικό σχήμα» και παρατήρησε πως «όλα τα ποτάμια χύνονται στη θάλασσα της εθνικής ευθύνης».
Επίσης, άφησε αιχμές για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, λέγοντας:
«Κάποια στιγμή είχε φανταστεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο ότι θα κάνουν τη δική τους κυβέρνηση και θα διαπραγματευθούν οι δυο τους την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και τη μετάβαση στη νέα εποχή. Προφανώς θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες με το τρενάκι. Αλλά είναι καλύτερα να πηγαίνεις με το αεροπλάνο γι αυτό πρέπει να δουν το σποτ του ΠΑΣΟΚ. Ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο κυβερνήτης χρειάζεται και συγκυβερνήτης έμπειρος και χρειάζεται και σχέδιο πτήσης γιατί αλλιώς μπορεί να ξεκινήσεις για κάπου και να καταλήξεις αλλού».
Ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και παρατήρησε πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να μοιάσουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ του 1981.
Δεν αναφέρθηκε καθόλου στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι δεν ασχολείται με εσωστρεφή ζητήματα.

ysterografa.gr