Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Αστέρας "ξύπνησε αργά " πήρε "Χ" σε επεισοδιακό ντέρμπι με το Καμάρι , στο Ξυλόκαστρο

 Tstth5rw
Σ’ έναν επεισοδιακό, στο τέλος του, αγώνα στο Ξυλόκαστρο, ο Αστέρας Δερβενίου ήρθε ισόπαλος με σκορ 2 – 2 με τον Πανκαμαριακό.
Το τοπικό ντέρμπι ξεχείλισε από πάθος και η έκρηξη στα τελευταία λεπτά ήταν αναμενόμενη, λόγω και της εξέλιξης του σκορ. Ο διαιτητής κ. Αστερής δεν έδειξε από την αρχή του αγώνα την απαιτούμενη πυγμή στους παίκτες του Πανκαμαριακού, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου και για να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, ξέφυγαν από τα επιτρεπόμενα όρια. Έτσι τα επεισόδια, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ήταν δικό του κατασκεύασμα, με την ανοχή που είχε δείξει προηγούμενα.
2qvb9rj9Οι παίκτες του Αστέρα δεν μπήκαν με την κατάλληλη ψυχολογία στον αγώνα και όταν κατάλαβαν τη διαγραφόμενη ήττα τους, ανέβασαν κατά πολύ την αγωνιστικότητά τους και στο τέλος ανταμείφθηκαν με τον έναν βαθμό, ο οποίος θα είχε και συμπλήρωμα αν ο αγώνας παιζόταν κανονικά στα τελευταία λεπτά, όπου ο Αστέρας έδειξε την ανωτερότητά του και οι φάσεις για επίτευξη τέρματος διαδέχονταν η μία της άλλης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο, σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, αλλά αφήνει πικρή γεύση στον Αστέρα που ξύπνησε αργά, αφού για 70 περίπου λεπτά ήταν πολύ υποτονικός.
Tmevn3nqΟ αγώνας ξεκίνησε με τον Πανκαμαριακό να παίζει με ιδιαίτερη αγωνιστικότητα και οι παίκτες του να κερδίζουν τις μπάλες στις προσωπικές μονομαχίες τους. Ο Αστέρας δεν είχε καθόλου καλή κυκλοφορία της μπάλας, γιατί στο μικρό γήπεδο του Ξυλοκάστρου προσπαθούσε να παίζει με κοντινές πάσες, οι οποίες κατά κανόνα κοβόντουσαν από τους πολυπληθέστερους στο χώρο του κέντρου αντιπάλους. Και όταν αυτοί κέρδιζαν την μπάλα, έφευγαν γρήγορα σε αντεπιθέσεις. Ο Πανκαμαριακός είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, αλλά η άμυνα του Αστέρα, έστω και δύσκολα, σταματούσε τους αντίπαλους επιθετικούς και έτσι δεν δημιουργούντο φάσεις. Ότι καλό γινόταν, ήταν από στημένες μπάλες. 
Nmyxvuy2Ο Αστέρας στο 13’ δημιούργησε τη μοναδική καλή φάση του στο α’ μέρος, όταν σ’ ένα πλάγιο φάουλ από δεξιά ο Βασιλάρης βρέθηκε αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι, αλλά η κεφαλιά που έπεισε ανενόχλητος κατέληξε πολύ έξω από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Πανκαμαριακού Φραντζή (παλιός γνώριμος). Σε ένα κόρνερ του Πανκαμαριακού στο 22’ η άμυνα του Αστέρα απομάκρυνε τη μπάλα, αλλά ο Ντοντάη, βρισκόμενος λίγο έξω από την περιοχή, με απευθείας αριστερό συρτό σουτ πέτυχε το 1 – 0.
Nd3umnosΟ Ρουμελιώτης έπεσε, αλλά δεν έφτασε τη μπάλα, που πήγε ρίζα δοκαριού και μέσα. Ένα τυχερό και συνάμα όμορφο τέρμα. Ο Πανκαμαριακός είχε κι άλλη μια καλή στιγμή, στο 27’, όταν ο Ντοντάη κτύπησε ένα φάουλ στον άξονα, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από τα δοκάρια του Ρουμελιώτη.
Το β’ μέρος έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Στην αρχή του, στο 6’, ο Σιδέρης μετά από κόρνερ του Μπάκα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φραντζή. 
Jjgizi3nΣτο επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ του Αστέρα και απόκρουση των αμυντικών του Πανκαμαριακού, η μπάλα έφτασε περίπου στη σέντρα, όπου ο Ντε Λούκας ξεκίνησε μια κούρσα, παρακολουθούμενος από τον Μετεβελή, και όταν έφτασε λίγο έξω από την περιοχή του Ρουμελιώτη, σούταρε συρτά στην απέναντι γωνία για το 2 – 0. Ο Πανκαμαριακός ήταν πλέον για τα καλά κυβερνήτης του αγώνα.
Jxjjs11g
Η αλλαγή του Σιώζου με τον Τάφα και οι εσωτερικές αλλαγές θέσεων και ρόλων στον Αστέρα άρχισε να δίνει τα πρώτα αποτελέσματα. Από εκεί και έπειτα ο Φραντζής έκανε ένα ονειρεμένο παιχνίδι. Σταμάτησε ένα σουτ του Αντωνόπουλου, που κόντραρε και η μπάλα πήγαινε στο Γ και άλλο ένα του Σιδέρη, που το έβγαλε κόρνερ πάνω από το δοκάρι του. Επίσης ήταν σωστός στις εξόδους του στα κτυπήματα κόρνερ, που κέρδιζε σωρηδόν ο Αστέρας.
3az9i4li
Στο 79’ ο Βασιλάρης, που είχε αφήσει την άμυνά του και έπαιζε ψηλά, βρέθηκε έξω από την περιοχή του Πανκαμαριακού και με σουτ πέτυχε το 2 – 1. Ακολούθησε διαπληκτισμός με τους αμυντικούς του Πανκαμαριακού που δεν άφηναν τη μπάλα για να γίνει η σέντρα και στο επόμενο λεπτό, μετά από συνδυασμό του Κρισάφη - Ταμπουράκη και Πεθαίνου, ο τελευταίος βρέθηκε ‘φάτσα’ με τον Φραντζή, αλλά σούταρε χλιαρά πάνω του. 
Xr676wjv
Η πίεση του Αστέρα αυξανόταν και οι παίκτες του Πανκαμαριακού, έχοντας χάσει πλέον τη συνοχή τους, αμύνονταν με θεμιτά (μπάλες έξω από γήπεδο) και αθέμιτα (πολύ σκληρά μαρκαρίσματα και ψευτοτραυματισμοί) μέσα. Ο Φραντζής κρατούσε καλά στο ψηλό παιχνίδι και ο χρόνος πίεζε τον Αστέρα. Στο 89’ όμως, σε κόρνερ του Πεθαίνου, ο Ταμπουράκης σηκώθηκε ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά κεραυνό, πέτυχε την ισοφάριση.
G1m09jy9
Το γήπεδο πήρε φωτιά και οι παίκτες του Αστέρα πίεζαν για την ολική ανατροπή. Τότε σε μια διεκδικούμενη μπάλα, ο Δεσποτέλης πάτησε στο κεφάλι τον πεσμένο στο έδαφος Σιδέρη. Ακολούθησαν διαπληκτισμοί μεταξύ των παικτών και μέσα στο μεγάλο σαματά, ο διαιτητής μετά και από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του, απέβαλε και τον Ταμπουράκη γιατί λέει ότι απώθησε αντίπαλό του (!!).
M2kzlj0n
Ανυπόστατο περιστατικό, μιας και ο Ταμπουράκης δεν συμμετείχε στους διαπληκτισμούς και προσπαθούσε να ξεκινήσει τον αγώνα. Αλλά που μπορεί να βρει κάποιος το δίκαιο του σε ένα φύλλο αγώνα που όταν γράφονται ψέματα, δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση ;; Με την ίδια αιτιολογία έπρεπε να αποβληθούν επτά και οκτώ παίκτες …. Ο αγώνας έληξε μετά από δύο λεπτά, με όλους να έχουν νεύρα. Η άδικη αποβολή του Ταμπουράκη, σε σχέση με όσα έγιναν, δημιούργησε μετά τη λήξη του αγώνα και μεγάλη ένταση έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών, καθότι η αδικία για τον Αστέρα ήταν κατάφωρη.
Oh9l7weg
Συμπερασματικά για τον αγώνα, ο Αστέρας φάνηκε ανέτοιμος ψυχολογικά να τον διεκδικήσει. Δεν ξεκίνησε για να αποδείξει την ανωτερότητά του και έπαιζε υποτονικά υποκύπτοντας στον φανατισμό των αντιπάλων. Όμως το ότι πήρε έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας, παρότι έχανε με 2 – 0, καταγράφεται στο ενεργητικό των παικτών του, που δεν συμβιβάστηκαν με την ήττα. Αυτό το πνεύμα του νικητή των τελευταίων λεπτών πρέπει να διακατέχει από την αρχή κάθε αγώνα όλη την ομάδα, μιας και ο στόχος δεν είναι απλησίαστος
Eyok3sjg
Η διαιτησία του κ. Αστερή κατέστη προβληματική με τα γεγονότα των τελευταίων λεπτών. Μέχρι τότε είχε μια συμβιβαστική διαιτησία. Οι βοηθοί του κ.κ. Κωνσταντόπουλος και Σπηλιώτης έχουν παίξει και καλύτερα και έχουν και αυτοί το μερίδιό τους για τα γεγονότα των τελευταίων λεπτών.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης (λ.τρ. 46’ Πεθαίνος), Μπάκας, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Σιδέρης, Κρισάφη (86’ Καψάλας), Ταμπουράκης, Σιώζος (64’ Τάφα).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr