Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τα αμερικανικά ΜΜΕ διώχνουν τον… φόβο για τον ΣΥΡΙΖΑ

greek-economy

Μια προσεκτική ανάγνωση των δημοσιευμάτων των διεθνών ΜΜΕ για την Ελλάδα, και τις ραγδαίες, δραματικές εξελίξεις μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, οδηγεί σε εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα.
Ενώ λοιπόν ο ευρωπαϊκός Τύπος αντιμετωπίζει με δέος την προοπτική αναρρίχησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, καλλιεργώντας κλίμα έντονης ανησυχίας για την τύχη της Ελλάδας και της ευρωζώνης, τα αμερικανικά ΜΜΕ βρίσκονται στον αντίποδα αυτού του κλίματος, επιχειρώντας να… διώξουν τον φόβο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως οι New York Times για παράδειγμα, ομιλούν για ευθύνες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να εξαιρούν από το κάδρο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, για τις στρατηγικές επιλογές που προηγήθηκαν, και διαμόρφωσαν τη συγκεκριμένη δυσμενή για την Ελλάδα πραγματικότητα στο εξωτερικό.
Η ιδιότυπη αυτή διαπάλη ευρωπαϊκών και αμερικανικών ΜΜΕ, είναι άξια επισήμανσης, καθώς αντανακλά αντίστοιχους προβληματισμούς στην πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

υστερογραφα.γρ