Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

«Καθάρισε» νωρίς ο Αστέρας 2-0 τη Βέροια και την προσπέρασε

Ο Αστέρας νίκησε 2-0 τη Βέροια και την προσπέρασε

Ο Αστέρας έκανε τα... δύσκολα εύκολα και με πολύ καλή απόδοση νίκησε 2-0 τη Βέροια για τη 14η αγωνιστική της Super League, ενώ διατήρησε το αήττητο της έδρας του.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν επιλέξει να πιέσουν ψηλά, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τα αρκετά λάθη των παικτών στην αμυντική και τη μεσαία γραμμή. Παρ' όλα αυτά ο Αστέρας είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας από τα πλάγια να απειλήσει με Μάσα και Γιαννιώτα.

Οι Βεροιώτες με αρκετά προβλήματα στην μεσοαμυντική τους λειτουργία, πλήρωσαν ένα «μπλάκ άουτ» λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όπου δέχθηκαν τα δύο τέρματα που έκριναν τελικά την αναμέτρηση.
Το ματς ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία. Στο 4' ο Φερνάντεθ βγήκε απέναντι από τον Καντιμοίρη και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Μετά το 10λεπτο ο ρυθμός έπεσε κάπως, με τους Βεροιώτες να ελέγχουν το ματς και συχνά πυκνά να επισκέπτονται με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους και στο 35' κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Κουρμπέλης βρήκε τον Μάσα αμαρκάριστο στην περιοχή και ο τελευταίος αφού στόπαρε, με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες του Αστέρα διπλασίασαν τα τέρματά τους εκμεταλλευόμενοι μία ακόμη αδράνεια της Βεροιώτικης άμυνας. Ο Τσοκάνης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπαράλες πήδηξε ανενόχλητος και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι, μετά στο αριστερό και στη συνέχεια στα δίχτυα του Καντιμοίρη για το 2-0!
Οι παίκτες του Γκρανέρο προσπάθησαν στην συνέχεια να ανασυνταχθούν και να κάνουν κάτι καλό, αλλά στο 45' ο Καλτσάς μπήκε στην περιοχή και γύρισε από τα δεξιά και ο Κοσίσκι έδιωξε σε κόρνερ.
Στην επανάληψη οι Βεροιώτες μπήκαν με διάθεση να μειώσουν γρήγορα το σκορ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία των γηπεδούχων.
Στο τελευταίο 10λεπτο ο Αστέρας βρήκε ανοιχτούς χώρους και στο 81' έφτασε μια ανάσα από το 3-0 αλλά το σουτ του Μάσα από τα αριστερά της περιοχής χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη, ενώ στο 83' ο Μπαράλες απέναντι από τον Κανιμοίρη δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να τον νικήσει.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοιάν, Ζησόπουλος, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Γιαννιώτας (62' Μουνάφο), Πάρα (27' Μπαράλες), Φερνάντεθ, Μάσα.
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Καλί, Οστοϊτς, Βάσκες, Μπατιόν, Καλτσάς (60' Εσπάρθα), Κάμπορα (60' Βούκιτς), Ντουμίτρου (68' Μπαργκάν), Μπεν.