Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρώπη αποτελεί αιτία πολέμου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη 

Αυτό που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που, κυρίως, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας, είναι πως η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη δεν είναι όχι απλώς αδιαπραγμάτευτη, είναι κάτι περισσότερο.
Βρίσκεται τόσο πολύ πάνω από κάθε διαπραγμάτευση, μνημόνια, τρόικες και τα λοιπά, που αποτελεί casus belli, αιτία πολέμου, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησής της.
Αυτό, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Διότι τις τελευταίες μέρες πολλές παληκαριές ακούγονται από τα «σκληρά καρύδια», που λένε στον λαό πως θα βαράνε νταούλια και ζουρνάδες για να χορεύουν εταίροι και αγορές και πως θα παίζουν λύρα για να χορεύουν πεντοζάλη όσοι διαφωνούν μαζί τους.

Περίσσεψαν πια οι αντιευρωπαϊκές φωνές, αλλά και οι απειλές πως αν δεν τους κάνουν το χατίρι, θα τους στείλουν από εκεί που ήλθαν.
Απειλητικά μηνύματα έστειλε ο κ. Τσίπρας στους Ευρωπαίους από την Κρήτη – όπου είπε το περίφημο περί λύρας και πεντοζάλης.
Το ίδιο έπραξε και χθες από τη Λάρισα.
Το ίδιο περίπου είπε και ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξή του στην «Αγορά», προειδοποιώντας πως «αποτυχία στη διαπραγμάτευση θα είναι αποτυχία και για τους δανειστές».
Το ίδιο λέει και ο κ. Κατρούγκαλος, όταν υποστηρίζει πως «αν αυτοί κάνουν επιθετική κίνηση, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πάρουν τα λεφτά τους πίσω».
Το ίδιο και ο κ. Χρυσόγονος, όταν επιμένει πως «αν οι δανειστές τραβήξουν στα άκρα θα οδηγηθούμε σε οδυνηρό διαζύγιο» ή ότι «οι εταίροι και δανειστές πρέπει να αποφασίσουν: Ή θα υποχωρήσουν σε αυτά που ζητάνε ή θα οδηγηθούμε σε ένα οδυνηρό διαζύγιο».
Το ίδιο και ο κ. Βίτσας, όταν λέει πως «οτιδήποτε και να κάνουν, εμείς θα κάνουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Το ίδιο και ο κ. Λαφαζάνης, όταν εξυμνεί τις μονομερείς ενέργειες και δηλώνει πότε πως «έπαιξαν και έχασαν» και πότε πως «θα επιδιώξουμε την αλλαγή των συνθηκών».
Όλα αυτά οδηγούν γραμμή την Ελλάδα όχι μόνο εκτός ευρώ, αλλά και εκτός Ευρώπης.
Και τότε, πράγματι θα πραγματοποιηθεί η απειλή που το Σάββατο εκτόξευσε ο κ. Τσίπρας από την Κρήτη, όταν είπε ότι θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές και ότι θα πληρώσουν ακριβά όσοι παίζουν με τη χώρα.
Μόνο που σ’ αυτήν την περίπτωση, καλύτερα να κοιταχτεί στον καθρέφτη.
Θα δει καθαρά σε ποιους θα αποδοθούν ευθύνες που δεν θα είναι μόνο πολιτικές…
Και τότε θα πρέπει να διαλέξει το όργανο (νταούλι, ζουρνάς, λύρα) για τη μουσική υπόκρουση…

elzoni.gr