Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ προτού φύγουν για πάντα από τη Βουλή, στέλνουν την Ελλάδα στην καταστροφή

tsipras-kammenos-kouvelisΤα κόμματα ανεύθυνης «ευθύνης» ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ από τη στιγμή που ενσωματώθηκαν πλήρως στο δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησαν τη φρασεολογία του από τις ευρωεκλογές και μετά. Βάσης αυτής, οι δημοσκοπήσεις δίνουν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και άρα υπάρχει αναντιστοιχία της βούλησης του λαού και της εκπροσώπησης στη Βουλή.

Βάση όμως των ίδιων δημοσκοπήσεων, ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ δεν μπαίνουν στη Βουλή!

Άρα οι καιροσκόποι ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ, που ζητούν εκλογές, δεν συγκυβερνούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Η μεν ΔΗΜΑΡ ξεδοντιάστηκε πολιτικά από τις κυβιστήσεις του «σοφού» Κουβέλη, οι δε ΑΝ.ΕΛ από τις πνιγηρές σκέψεις του Καμμένου.

Και τα δύο αυτά κόμματα που ξεπεράστηκαν από τα γεγονότα και τις εξελίξεις, ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία (απεριόριστος μιντιακός χρόνος) να αποδείξουν αν νοιάζονται για την Ελλάδα, σήμερα συζητούν αν θα δώσουν τους βουλευτές τους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν να αναπνέουν μέσα από αυτόν με προφανή στόχο το μπόνους των 50 εδρών.

Δηλαδή οι δεξιοί φιλελεύθεροι ΑΝ.ΕΛ θα ταιριάξουν με το ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να δώσει στα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία» και να επιτρέψει τη συνεκμετάλλευση της ενέργειας στο Αιγαίο με τους Τούρκους και πολλά άλλα... και η ΔΗΜΑΡ που μέχρι χτες μιλούσε για τον κακό οπισθοδρομικό συνδικαλιστικό ΣΥΡΙΖΑ, τώρα τον έχει ερωτευτεί πάλι.. Πολιτική ότι να ΄ναι..

Μέλημά τους δεν είναι πλέον αν θα ορθώσουν επιτέλους, ένα ρεαλιστικό πολιτικό λόγο, αν θα συνεισφέρουν σε κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο, παρά μόνο αν θα διασωθούν πολιτικά μέσα από την «εντατική» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη όμως έχουν καταφέρει να γίνονται και αυτοί κομιστές του χάους. Κομιστές της καταστροφής, απέναντι πάντα σε μία κακή κυβέρνηση, που την ώρα της πολιτικής αστάθειας χρησιμοποιεί μία κάκιστη επικοινωνιακή τακτική. Να μην ξεχνιόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει λόγω αυτής της κυβέρνησης.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr