Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Επιστροφή στην κορυφή για τον ΠΑΟΚ με γκολ (1) οφσάιντ


ΤΕΛΙΚΟ: Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας Λεβαδεικού με 2-1 και επέστρεψε στην κορυφή της Superleague
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 12' με την προβολή του Τζαβέλλα (πανηγύρισε βρίζοντας) σε φάση διαρκείας στην οποία ο Σαλπιγγίδης (που κάνει σουτ) είναι οφσάιντ, το οποίο δεν υποδείχθηκε από τον βοηθό. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Σαλπιγγίδη, πριν ακολουθήσουν δύο άστοχες ενέργειες των γηπεδούχων με τους Μάγκα (15') και Μιλοσάβλιεβ (21').
Η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες ήρθε στο 22'. Ο Τζαβέλλας κέρδισε φάουλ, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, ο Μάντζιος πήγε κοντά του, άρχισαν το διάλογο, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ σηκώθηκε και οι δύο παίκτες αρπάχτηκαν από τη φανέλα και συνεπλάκησαν. Οι ψυχραιμότεροι τους χώρισαν και ο Παππάς τους έδειξε κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τις δύο ομάδες με 10 παίκτες.
Ο Αναστασιάδης γύρισε τον Σαλπιγγίδη δεξί μπακ, ενώ ο Παντελίδης μετά από 7 λεπτά έβαλε τον Σοτέλο στο ματς, για να έχει κλασικό επιθετικό. Τα νεύρα ήταν πολλά, οι ευκαιρίες λιγοστές, με καλύτερη το δοκάρι του Περέιρα στο 27'. Οσο για τους γηπεδούχους, είχαν ένα άστοχο φάουλ του Κονέ (39') και το σουτ του Μιλοσάβλιεβ που έδιωξε ο Ιτάνζ στο 45'+1'.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γρήγορο γκολ για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέτυχε το 2-0 με σουτ του Περέιρα στο 51'. Στη συνέχεια ο «δικέφαλος» γύρισε πίσω και μετά τον τραυματισμό του Βίτορ στο 63' ουσιαστικά «ταμπουρώθηκε» στην άμυνά του.
Ο Λεβαδειακός κυριάρχησε, πήρε τον έλεγχο, πίεσε τον ΠΑΟΚ (που μετά το 51' δεν είχε φάση) και δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ, το οποίο πέτυχε με τον Κονέ στο 80'.
Ωστόσο, δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε για να σκοράρει τουλάχιστον άλλη μία φορά. Μοιραίος ο Σοτέλο που έχασε αρκετές ευκαιρίες (60', 72', 82') και το πλασέ στο 85', αλλά και ο Μιλισάβλιεβ με δύο μεγάλες ευκαιρίες (88', 90'+1'), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και τη φάση του Κονέ στο 69', την κεφαλιά του Τομάς στο 79' και το φάουλ του Κονέ στο 90'+4' που έδιωξε ο Ιτάνζ.
Η πολιορκία στα καρέ του ΠΑΟΚ τελικά δεν καρποφόρησε για τον Λεβαδειακό και η λήξη βρήκε τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη κορυφής.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Γεωργιάδης (85' Νικολακάκης), Σκέμπης (58' Γιακουμάκης), Μάγκας, Τομάς, Γκόμεζ, Σάντσες (30' Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Βούκσεβιτς, Κονέ, Μάντζιος.
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ (63' Ποζατζίδης), Μαντούρο, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (53' Γκολάσα), Περέιρα (89' Σαββίδης), Αθανασιάδης.