Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας: Ο Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον του

Τσίπρας: Ο Χαϊκάλης έπραξε το καθήκον τουΗ υπόθεση Χαϊκάλη και οι καταγγελίες για δωροδοκία βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη. «Από χθες παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και πιάνοντας τη μύτη, από τη δυσοσμία, τις τελευταίες εξελίξεις» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ «έπραξε το καθήκον του» και ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Άφησε, επίσης, αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «κάποιοι σπεύδουν να μηνύσουν αυτόν που έκανε την καταγγελία και όχι αυτόν που το διέπραξε».


«Ο Παύλος Χαϊκάλης που, ό,τι κι αν κρύβει αυτή η βρομερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του. Ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη Δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο. Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όσοι νόμιζαν πως οι βουλευτές δεν θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους έκαναν τεράστιο λάθος. Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος. Οι βουλευτές όσες μεθοδεύσεις και πιέσεις κι αν τους ασκήσουν κάποιοι, θα πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους. Και φυσικά δεν θα υιοθετήσουμε γενικεύσεις, δε το κάναμε ποτέ, οι οποίες αδικούν βουλευτές. Βλέπουμε όμως ότι ορισμένοι στη προσπάθειά τους να απομονώσουν το ΣΥΡΙΖΑ από τους συμμάχους του, έχουν την αξίωση να μας υπαγορεύσουν και ποιους θα βάλουμε ή δε θα βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θα αποφασίσει τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα τα αποφασίσουν ούτε οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η διαπλοκή και οι παρατρεχάμενοί της» .

»Σε όσους επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι απομονωμένος, ώστε να συνεχίζονται τα μνημόνια και οι αρπαχτές τους απαντάμε: Κύριοι, παίξατε και χάσατε. Όχι φέτος, εδώ και χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει και να μάχεται, και να πείθει και να νικά. Αυτό θα κάνει και τώρα».

«Οι εκλογές δεν είναι κίνδυνος, είναι ανάσα»

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «βλέπει» εκλογές στις αρχές του 2015 «που θα φέρουν στην εξουσία μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένει να πέσει στην αγκαλιά του η εξουσία σαν ώριμο φρούτο, αλλά έχει σχέδια για την επόμενη μέρα.

Στην πρώτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η συγκυβέρνηση υπέστη μια μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Οι εκλογές που έρχονται στις αρχές του ερχόμενου χρόνου δεν είναι κίνδυνος για τη χώρα, είναι ανάσα ζωής για το λαό μας, που είναι αηδιασμένος από φθαρμένους πολιτικούς και διεφθαρμένους μεσολαβητές. Ήρθε η ώρα της Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι η ώρα του λαού μας» επισήμανε.

Παρατήρησε πως αυτό δεν αρέσει στους «καλομαθημένους της διαπλοκής» κι έκανε λόγο για ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε «ντουντούκες χυδαίας προπαγάνδας» και «ολιγάρχες του τραπεζικού συστήματος» που «πολεμούν» τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι η Ελλάδα θα αλλάξει με τη θέληση και την πράξη του ελληνικού λαού», σημείωσε και αναφέρθηκε σε κάποιους στους «παραθαλάμους της εξουσίας και του πλούτου» που προσπαθούν να φοβίσουν, ίσως για να καθησυχάσουν τον δικό τους φόβο για την ευθύνη που θα τους καταλογιστεί από τον ελληνικό λαό.

«Έχετε κάθε λόγο να φοβάστε ότι θα χάσετε από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι παρανομίες, οι ρεμούλες, τα δωράκια θα κοπούν από την πρώτη μέρα με μαχαίρι. Με τη νέα διακυβέρνηση κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αν για κάποιους είναι και εδώλιο κατηγορουμένου τόσο το χειρότερο για αυτούς. Ο λαός, οι τίμιοι πολίτες, δεν έχουν να χάσουν, θα κερδίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Η δική μας κυβέρνηση θα είναι τελείως διαφορετική από τις κυβερνήσεις που γνώρισε ο τόπος. Θα έχει νέα πρόσωπα, δοκιμασμένα σε αγώνες. Όχι μόνο θα καταργήσει τα μνημόνια αλλά και θα διαπραγματευθεί σκληρά για το χρέος και όλα τα άλλα ζητήματα. Μια κυβέρνηση που ξέρει να πει όχι όταν πρέπει να πει όχι». Είπε ακόμα ότι στην κυβέρνηση θα συμμετέχουν και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΔΟΛ