Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε φορτηγό πλοίο γεμάτο μετανάστες - Πληροφορίες για ένοπλους

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε φορτηγό πλοίο το οποίο έπλεε δυτικά της Κέρκυρας και στο οποίο, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, επιβαίνουν μετανάστες.
Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky M το οποίο πλέει με σημαία Μολδαβίας μεταφέροντας εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες...

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο και για την κατάστασή του. 
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400-700 άτομα ενώ το Reuters, επικαλούμενο την ελληνική κρατική τηλεόραση, αναφέρει πιθανώς οπλισμένους επιβαίνοντες.
Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές και στο σημείο καταφθάνει ένα ελικόπτερο Σικόρκσι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και η φρεγάτα «Ναυαρίνο» τα οποία νωρίτερα συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το marinetraffic που παρακολουθεί την κίνηση των πλοίων παγκοσμίως, ακριβώς δίπλα στο Blue Star M είναι το φορτηγό πλοίο Star S, ενώ σε σχετικά μικρή απόσταση νοτιότερα κινούνται τα επίσης φορτηγά Lisbon Trader, Le Rong και Telamon, καθώς και το δεξαμενόπλοιο Alfa Sea.


Σημειώνεται πως στο σημείο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαιτέρως δυσχερείς καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.
epiruspost.gr