Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Χιονίζει ασταμάτητα αυτήν την ώρα στη ορεινή Κορινθία - Με αλυσίδες η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Χιονίζει ασταμάτητα αυτήν την ώρα στη Γκούρα και Καστανιά Η φωτό είναι από το kalavrytanews

 Χιονίζει ακατάπαυτα, από το πρωί σήμερα, στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ τις τελευταίες δύο ώρες είναι σε εξέλιξη χιονοθύελλα στην κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Στην Κορινθία από τα ξημερώματα χιονίζει ασταμάτητα ,ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και συγκεκριμένα από Κιάτο , Ξυλόκαστρο και Δερβένι προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και όλη την ορεινή δυτική Κορινθία, .
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Κορινθία
-Από το 1ο χλμ έως το 21.5 χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Κιάτου.
 -Από το 1ο χλμ έως το 16ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Δερβενίου.
-Από το 1ο χλμ έως το 19ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Λυκούριας.
 -Από το 18ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων.
   -Από το 1ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Τρικάλων - Καρυάς.
   -Από το 16ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Δερβενίου - Γκούρας.
   -Από το 17ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Κιάτου - Γκούρας.
   - Όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο Καστρακίου - Μποζικών - Τιτάνης.
 
Στον πάγο έχει μπεί η Αχαϊα, η οποία στα ορεινά της έχει ντυθεί στα λευκά ενώ "πάγωσε" και η Πάτρα καθώς πριν από λίγη ώρα το έστρωσε στα... ορεινά της όπως στα Σελλά, την Πιτίτσα, τα Αργυρά κ.α. και η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους 5 βαθμούς . Συνεχής είναι η χιονόπτωση  είναι πυκνή  και στα Καλάβρυτα, τη Βλασία, τη Δάφνη, την Κλειτορία, το Πάος, τις Σειρές και  το Λευκάσιο.
Επίσης ανακοινώνεται ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας, προς Χ/Κ Καλαβρύτων στην Αχαία.
Επίσης συστήνεται η απαραίτητη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων -Πούντας που περνάει μπροστά από την ιστορική ιερά μονή Μεγάλου Σπηλαίου και στην επαρχιακή οδό από το 3ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. 
 Στην Αργολίδα:
  -Από το 17ο χλμ έως το 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άργους - Καρυάς.
   -Από το 23ο χλμ έως το 37ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους - Τριπόλεως.
Στην Αρκαδία:
Μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη, και κυρίως σε δρόμους με μικρή κίνηση.
Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται, επίσης, η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και συγκεκριμένα σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, καθώς και από το 10ο χλμ έως το 57ο χλμ στην εθνική οδό Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας- Πύργου, ενώ στο Λεβίδι, από ακινητοποιημένη νταλίκα που δεν είχε αλυσίδες, έχουν εγκλωβιστεί πολλά αυτοκίνητα.
Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης, από το 14ο χιλιόμετρο και άνω στο ύψος της Μανθυρέας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου.
 Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, αν και σε ορισμένα σημεία τού δρόμου στην Αρκαδία η κίνηση γίνεται με δυσχέρεια και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Βυτίνα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να μην μετακινούνται με τα αυτοκίνητα ασκόπως.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων βρίσκονται στον δρόμο κι έχει αρχίσει ο εκχιονισμός και η ρίψη αλατιού, ενώ για το έργο του εκχιονισμού έχουν μισθωθεί και ιδιωτικά μηχανήματα.  Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τη νταλίκα στο Λεβίδι 
Λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.
Στην  Μεσσηνία:
 Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων  από το 32,5ο χλμ έως το 42,5 χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης. 

 Στην  Ηλεία:
 Πυκνό χιόνι πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας στα 1.130μ υψόμετρο. Ο Ναός και η γύρω περιοχή μέσα σε λίγη ώρα καλύφθηκαν από ένα πυκνό στρώμα χιονιού το οποίο σε μερικά σημεία φτάνει τους 20 πόντους. Σύμφωνα με πληροφορίες  το πρωί υπήρξαν προβλήματα και σε κάποια σημεία χρειαζόντουσαν αντιολισθητικές αλυσίδες ωστόσο άμεσα στο σημείο έφθασε εκχιονιστικό μηχάνημα και άρχισε να ανοίγει τον οδικό άξονα από και προς Ανδρίτσαινα αλλά και προς Φιγαλεία. Μάλιστα η χιονόπτωση ήταν τόσο πυκνή που ανάγκασε τους φύλακες του Ναού να κλείσουν τον Αρχαιολογικό Χώρο με σκοπό να μην αποκλειστούν εκεί σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -5'C