Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αλέξη, μήπως θα κάνεις εξεταστική και για τους Ολυμπιακούς του 2004;

tsipras-aggelopoulou
Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη κιόλας επίσημη ομιλία του, απευθυνόμενους στους πεινασμένους της μπανανίας, άρχισε να μοιράζει κατηγορίες, ποινικές ευθύνες, δικαστήρια και γιατί όχι και δημόσιες εκτελέσεις.

Και δεν είναι τυχαίο. Αυτό που θα παραλάβει ο Αλέξης (αν ο λαός την πατήσει) είναι μία άμεση «διαπραγμάτευση» του εναπομείναντος μνημονίου, άσχετα αν ο Λαφαζάνης θα το σκίσει. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ο Αλέξης είναι λαϊκές ανοιχτές δίκες. Το μόνο που μπορεί να δώσει, βάση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, είναι δικαστήρια για όσους δεν είναι αρεστοί του νεο-κομμουνιστικού δόγματος.

Ο Αλέξης ως τηλε-δικαστής, είναι αυτός που έτρεξε να υιοθετήσει τις καταγγελίες Χαϊκάλη, όπου η φαρσοκωμωδία μεταξύ Λαζόπουλου-Χαϊκάλη-Καμμένου-Αποστολόπουλου, καταγράφηκε σε κακόγουστη ταινία μικρού μήκους. Την υιοθέτησε πριν και πάνω από τη δικαιοσύνη.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Αλέξης θα αποδώσει ευθύνες για όλες τις σπατάλες που βύθισαν τη χώρα στο χάος, όπως τους Ολυμπιακούς του 2004, όπου τα Ολυμπιακά ερείπια σήμερα θυμίζουν το γκλάμουρ μιας άλλης εποχής. Μίας Ελλάδας που ξόδευε τα δανεικά, ασύστολα και αδιάκριτα. Όταν η Ελλάδα έφτιαχνε υποδομές, που σήμερα δεν μπορούν ούτε τους αστέγους να φιλοξενήσουν.

Άραγε ο Αλέξης, ο «δίκαιος» θα κάνει εξεταστική και για το 2004; Μάλλον δεν θα κάνει!
Διότι ...μία χαριτωμένη φωτογραφία χίλιες λέξεις..
Γιατί να «χαλάσει» αυτό το χαμόγελο από το πρόσωπο του Αλέξη;



Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr