Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ποια ονόματα "παίζουν" στο κόμμα του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ - Σίγουρη για την... αποτυχία η οικογένειά του: “Αρμόζει σε έναν Παπανδρέου να πάρει 5%;

Με δικό του κόμμα θέλει να κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου, αν γίνουν πρόωρες εκλογές και ήδη έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην οδό Πειραιώς, όπου εδρεύει το Ίδρυμα "Παπανδρέου".

Τα ψηφοδέλτια χρειάζονται 420 άτομα πανελλαδικώς και έτσι - σύμφωνα με την "Real News"- ο πρώην πρωθυπουργός έχει έρθει σε επικοινωνία με πρώην στελέχη, υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι έχουν δηλώσει... διαθέσιμοι, ενώ στη διάθεσή του έχει και άφθονους νεολαίους, σαν κι αυτούς που μετέχουν στα Συμπόσια της Σύμης.
 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο παπανδρεϊκό επιτελείο, επικρατεί η κοινή άποψη ότι "ο Βαγγέλης δεν τραβάει", ότι "εξαφανίζει το ΠΑΣΟΚ για να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια", καθώς και ότι "το brande name Παναδρέου είναι πιο ισχυρό από αυτό του ΠΑΣΟΚ, που το κακοποίησαν".


Με βάση αυτήν την τελευταία άποψη, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι κάποιος άλλος αρχηγός του κόμματος και όχι ο Γιώργος Παπανδρέου.
 Πολιτικά στελέχη που τον ακολουθούν έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους για το εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού, όπως ποιος θα χρηματοδοτήσει το κόμμα, τι στάση θα κρατήσουν τα μέσα ενημέρωσης απέναντί του και πώς θα κλείσει ψηφοδέλτια μέσα σε 20 ημέρες. Ανάμεσα σε αυτά τα πολιτικά στελέχη, βρίσκονται οι Σίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Παύλος Γερουλάνος, Γιώργος Πεταλωτής και Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Από την άλλη πλευρά, οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Ξυνίδης και Μιχάλης Καρχιμάκης, είναι πεπεισμένοι ότι τα ΜΜΕ θα στηρίξουν το κόμμα του Παπανδρέου που θα "επαναπατρίσει" ψηφοόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να του κόψει την αυτοδυναμία.

αν αρμόζει σε έναν Παπανδρέου να πάρει ένα ποσοστό της τάξης του 5% ή 6%", εκφράζοντας έτσι τη βεβαιότητά τους για την... αποτυχία του εγχειρήματος.
Έντονους προβληματισμούς, έχουν εκφράσει και μέλη της οικογένειά του που αναρωτιούνται "
Στο μεταξύ εισηγήσεις για τη διαγραφή των Μωραΐτη και Σαχινίδη από το ΠΑΣΟΚ δέχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ  το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει τους φιλοπαπανδρεϊκούς βουλευτές. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Τα ίδια πάντα δύο - τρία στελέχη που έχουν προφανώς κάνει την επιλογή τους και εκφράζουν μια πολύ συγκεκριμένη, αμετανόητη αντίληψη, επιδιώκουν να υπονομεύσουν, με αυτά που λένε κάθε λίγο και λιγάκι, τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης.
Ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού, τις αγωνίες και τις προτεραιότητες του οποίου αγνοούν στο όνομα των δικών τους μικρών προσωπικών στρατηγικών.
Ίσως έχουν την ψευδαίσθηση ότι προκαλούν κάποιο πολιτικό αποτέλεσμα, ενώ απλώς τροφοδοτούν παραπολιτικά σχόλια.
Το 2015 δεν είναι 2009-2010. Από την άλλη μεριά το 2009-2010 είναι πολύ κοντά και όλοι θυμούνται πρόσωπα και καταστάσεις.
Εμείς μένουμε επικεντρωμένοι στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τη σχετική εθνική ευθύνη όλων των μελών της Βουλής των Ελλήνων, στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στον σχεδιασμό της επόμενης φάσης της χώρας και στην ανάδειξη της θέσης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης ως εγγυητή της εθνικής σταθερότητας».

ΠΗΓΗ: REAL NEWS