Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Έως το 1/3 κόβονται οι αποζημιώσεις για τις εκλογές του Mαΐου

Στο μισό και σε κάποιες περιπτώσεις  στο ένα τρίτο περικόπτεται το ύψος της ειδικής αποζημίωσης των διοριζόμενων εποπτών, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθώς και των δημοσίων ή των δημοτικών υπαλλήλων που κλήθηκαν να εργαστούν για την διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαϊου 2014 και των επαναληπτικών (και των ευρωεκλογών) της  25 Μαϊου 2014. Το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης δεν αλλάζει… αυτό που αλλάζει όμως είναι ο αριθμός των ημερών που  καταβάλλεται η αποζημίωση στους δικαιούχους.
Μέχρι πρότινος στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καταβαλλόταν το ποσό των εκατόν δέκα πέντε ευρώ (115,00 €) για κάθε ημέρα και για δέκα (10) ημέρες ενώ τώρα θα καταβάλλεται νε μεν το ίδιο ποσό αλλά για 5 ημέρες.
Στους αναπληρωτές εφόρους καταβαλλόταν , η ίδια ημερήσια αποζημίωση με τους εφόρους , αλλά σε κάθε περίπτωση για μια ημέρα λιγότερη  ενώ τώρα πλέον η αποζημίωση θα καταβάλλεται για τρεις ημέρες μόνο
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καταβαλλόταν το ποσό των ενενήντα ευρώ (90,00 €) για κάθε ημέρα και για εννέα (9) ημέρες, ενώ με την νέα κοινή υπουργική απόφαση το ποσό παραμένει το ίδιο αλλά πέφτει στις (5) ημέρες.
Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καταβαλλόταν , η ίδια ημερήσια αποζημίωση με τους αντιπροσώπους και για έξι (6) ημέρες ενώ τώρα η αποζημίωση θα δίνεται  μόνο για(3) τρείς ημέρες.
Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνταν  ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, καταβαλλόταν το ποσό των πενήντα ευρώ (50,00 €) για κάθε ημέρα και για δύο (2) ημέρες για τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και ποσό πενήντα ευρώ (50,00 €) για κάθε ημέρα και για δύο (2) ημέρες για τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014. Ενώ τώρα θα καταβληθεί το ποσό των πενήντα ευρώ (50,00 €) για κάθε ημέρα και για δύο (2) ημέρες μόνο.
Νέα κοινή υπουργική απόφαση
Η παλαιά υπουργική απόφαση

aftodioikisi.gr