Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου με τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Δ.Ε. κ. Χρήστο Δημητρόπουλο

Εμφάνιση dimitropoulos_dionysios_mitropitiskorinthias_tagaras_geraris2.jpg
 Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο είχε το μεσημέρι της Τρίτης (5/11), ο Επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, συνοδευόμενος από τους Θεματικούς Υπεύθυνους Παιδείας-Θρησκευμάτων και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Δ.Ε. κ.κ. Γεραρή Ηλία και Ταγαρά Αναστάσιο.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, σε πολύ καλό και εγκάρδιο κλίμα, με κεντρικό θέμα της συζήτησης την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της Χώρας μας, τη στήριξη της νεολαίας μας, την έλλειψη του απαιτούμενου αριθμού κληρικών στο Νομό μας, λόγω του κρατικού περιορισμού προσλήψεων, τις δράσεις της Νομαρχιακής Δ.Ε. προς την κεντρική εξουσία για την άρση του προαναφερθέντως περιορισμού καθώς και τη συμβολή της Εκκλησίας στη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Τόσο ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης, όσο και τα μέλη της Νομαρχιακής Δ.Ε. εξέφρασαν την κοινή επιθυμία για επίλυση θεμάτων όπου ταυτίζεται η Πολιτεία, το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η Εκκλησία, προς το «κοινό καλό».

Ο κ. Δημητρόπουλος και οι συνεργάτες κκ.Ταγαράς και Γεραρής,  ανέπτυξαν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα τακτικής στήριξης των δράσεων αλληλεγγύης που αναπτύσσει η Μητρόπολη σε ολόκληρη την Κορινθία καθώς και την πρόθεσή τους να ηγηθούν άμεσα πρωτοβουλίας εξαίρεσης των κληρικών από τους περιορισμούς στις προσλήψεις.
Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Δ.Ε της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημητρόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, υπέρ της προστασίας των αδυνάμων, με την καθημερινή σίτιση άπορων οικογενειών.

Ο Σεβασμιότατος και τα μέλη της Νομαρχιακής Δ.Ε. έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση ότι θα επαναλάβουν σύντομα τη συνάντησή τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Συνοδευόμενος από τους συνεργάτες μου κκ. Ταγαρά και Γεραρή, συνάντησα το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο στο γραφείο του και του παρουσίασα τον πλήρη σχεδιασμό της Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας για την τακτική στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης που ήδη διοργανώνει η Μητρόπολη. Οι ιερείς μας πραγματοποιούν σήμερα αθόρυβα και χωρίς διακρίσεις, σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού μας , σημαντικό κοινωνικό έργο, δείχνοντας αμέριστο σεβασμό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, γεγονός που διαπίστωσα ο ίδιος προσωπικά κατά τη διάρκεια των τακτικών περιοδειών μου το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο στις ορεινές όσο και στις πεδινές περιοχές.

Προτίθεμαι, μαζί με τους συνεργάτες μου, τις αμέσως επόμενες μέρες να ηγηθώ Πανκορινθιακού αλλά και Παμπελοποννησιακού αιτήματος-πρωτοβουλίας με σκοπό να αρθεί ο περιορισμός στις προσλήψεις των κληρικών. Οι Ιερείς μας δεν είναι απλοί ..δημόσιοι υπάλληλοι -όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν- και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να τοποθετούμε την πίστη μας και τους κοινωνούς αυτής, σε κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Η Μητρόπολη Κορινθίας, έχει σταθεί αρωγός, σ' όλες τις δύσκολες στιγμές της 5ετούς οικονομικής κρίσης, εντός και εκτός των τοιχών του Νομού μας, στηρίζοντας όλους όσους έχουν ανάγκη και κυρίως τα νέα παιδιά.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Διονύσιος και οι κληρικοί της Κορινθίας στο σύνολό τους αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας και της ολόψυχης στήριξής μας.

Στην προσπάθεια τους, θα είμαστε -έμπρακτα- δίπλα τους.»