Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Άμεσες ενέργειες για την φύλαξη του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου Νεμέας ζήτησε ο Χρίστος Δήμας

 http://s.enet.gr/resources/2013-09/24-25-5--8-thumb-large.jpg
Την οριστική επίλυση των προβλημάτων φύλαξης του Μουσείου και γενικότερα του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας προκειμένου να παραμείνει λειτουργικός και ανοικτός προς τους επισκέπτες ζήτησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας απευθύνοντας σχετική ερώτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα ο κ. Χρίστος Δήμας τονίζει πως ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και αποτελεί πόλο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως από την χώρα και το εξωτερικό. Ωστόσο, η ομαλή λειτουργιά του τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης φυλάκων και για τον λόγο αυτό ο Βουλευτής Κορινθίας καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και να διασφαλιστεί ότι το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνουν ανοικτά για τους επισκέπτες.
Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:
Προς: τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: «Φύλαξη και ομαλή λειτουργία Μουσείου και αρχαιολογικού Χώρου Νεμέας»
Ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η ύψιστη σπουδαιότητα του Μουσείου της περιοχής και των χώρων όπως ο ναός του Δία και το Στάδιο συνιστούν πόλο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθιστώντας τη περιοχή μία από τις πολιτιστικά σπουδαιότερες στην Ελλάδα.
Εντούτοις, η ομαλή λειτουργιά του χώρου τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης φυλάκων. Είναι χαρακτηριστικό πως τη τρέχουσα περίοδο ολοκληρώθηκαν δίχως μέχρι σήμερα να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού φύλαξης του Μουσείου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει κλειστό για τους επισκέπτες και η χώρα να μην προβάλει και αξιοποιεί έναν πολύτιμο αρχαιολογικό θησαυρό.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Με ποιο τρόπο αποσκοπεί να επιλύσει το πρόβλημα φύλαξης του Μουσείου και γενικότερα του αρχαιολογικού χώρου της Νεμέας προκειμένου να παραμείνει λειτουργικό και ανοικτό προς τους επισκέπτες;