Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου 19-11-2014 για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11/11/2014 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 


Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 11.11.14, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έθεσε προ ημερησίας διατάξεως να συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ με παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων, το θέμα της σύνδεσης με αστική συγκοινωνία του προαστιακού και των συνοικιών Μπαθαρίστρα, Νεάπολη, Καλλιθέα, Φιλοθέη με το κέντρο της πόλης, που θα εξυπηρετήσει τους δημότες κατοίκους των συνοικιών, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην πόλη ,θα τονώσει την τοπική αγορά και θα ωφελήσει όλους ακόμα και τους ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην ωφελούνται.

Σαφή απάντηση στο θέμα δεν πήραμε.

Θέσαμε επίσης το θέμα της μη σύννομης σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΕΚ και της καθυστέρησης από πλευράς δήμου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλωνεφαρμόζοντας την σχετική νομοθεσία. 

Πλήρη πρόταση για το θέμα κοστολογημένη μάλιστα , έχουμε αποστείλει στο δήμο την 27.10.14 με αριθμό πρωτοκόλλου 58378 και έχουμε δημοσιεύσει αμέσως μετά.

Στο θέμα της παράνομης λειτουργίας του στρατοπέδου ως κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών ψηφίσαμε ομόφωνα το ψήφισμα παρόλο ότι όλα τα προηγούμενα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα για το δήμο. 

Προτείναμε  να στηριχθεί η δικαστική προσφυγή του Επιμελητηρίου Κορινθίας της ΟΕΒΕ και ΟΕΣΝΕ κατά της απόφασης του αρμοδίου υπουργείου ως παράνομης και να υπάρξει συνάντηση διαπαραταξιακής επιτροπής στον επίτροπο μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ όταν βρεθεί σύντομα στην Ελλάδα για να περιληφθεί η λύση του προβλήματος στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Οι δημότες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βλέπουν τις  ανακοινώσεις  στην ιστοσελίδα μας www.simmaxiapoliton.gr.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ