Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Καρέ τερμάτων ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα

Κέρδισε Κέρκυρα και... Μπενίτες!
Ο Ολυμπιακός άφησε στη Μαδρίτη την κάκιστη εμφάνισή του κι επέστρεψε στις επιτυχίες,  Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, ο Ολυμπιακός σημείωσε για άλλη μια φορά καρέ τερμάτων στην Κέρκυρα, επικράτησε με άνεση 4-0 των Φαιάκων και πάει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για νίκη και κορυφή.
Με δυο γκολ στο ματς, ο Τσόρι Ντομίνγκες πέρασε στην πρώτη θέση των «ερυθρόλευκων» σκόρερ με 5 τέρματα, ενώ τα υπόλοιπα τα έβαλαν οι Φουστέρ, Ελαμπντελαουί. Αυτή ήταν η 6η νίκη σε 6 ματς στο νησί για τον Ολυμπιακό με απολογισμό τερμάτων 16-1! Στα θετικά και η επιστροφή του Δημήτρη Σιόβα στην ενεργό δράση.


Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά κι αποφασισμένος να καθαρίσει από νωρίς το ματς. Πιέζοντας ψηλά κι οδηγώντας τους αντιπάλους σε πολλά λάθη κι έχοντας πλουραλισμό στο παιχνίδι του, παίζοντας τόσο από τον άξονα, όσο κι από τα άκρα, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν από νωρίς τους Φαίακες στα καρέ τους.
Αφού ήρθαν οι... προειδοποιητικές βολές, το γκολ δεν άργησε να επιτευχθεί. Στο 19' ο Μπουχαλάκης έβγαλε τον Μπενίτες σε θέση αριστερού εξτρέμ, αυτός επιτάχυνε κι άδειασε τον Παρασκευαΐδη μπαίνοντας από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Φουστέρ που κινήθηκε σε θέση φορ κι ο αρχηγός του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ με πλασέ στην κίνηση προ κενής εστίας!
Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και δημιούργησαν κι άλλες φάσεις για γκολ, κυρίως με τον Κασάμι που είχε τρία-τέσσερα καλά σουτ από τον άξονα, αλλά και με τις διεισδύσεις του Ντοσεβί από το δεξί άκρο.
Από την άλλη, η Κέρκυρα δεν έβρισκε χώρο να κάνει παιχνίδι, καθώς το κέντρο του Ολυμπιακού είχε κυριαρχήσει πλήρως και οι γηπεδούχοι μόλις και μετά βίας πάτησαν δυο φορές περιοχή, χωρίς να ανησυχήσουν τον Ρομπέρτο. Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε του ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται δίκαια.


Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος και στο δεύτερο μέρος και καθάρισε από νωρίς την υπόθεση-νίκη. Στο 49' έγινε σέντρα από δεξιά και η μπάλα βρήκε σε απλωμένο χέρι αμυντικού με τον Δημητρόπουλο να δίνει πέναλτι και τον Τσόρι που είχε μπει στο 46' αντί του Κασάμι (σ.σ.: μπήκε κι ο Φορτούνης αντί του Ντοσεβί) να σημειώνει το 0-2 από την άσπρη βούλα στο 50'.
Στο 58΄ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Φορτούνη να βγάζει ωραία κάθετη στον Ελαμπντελαουί που κινήθηκε σε θέση φορ και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σέτκους για το 0-3.
Ο Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του στο 64' βάζοντας τον Σιόβα αντί του Μποτία με τον Ελληνα διεθνή αμυντικό να επιστρέφει έπειτα από καιρό σε αγωνιστική δράση.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βγάζει φάσεις με Μπενίτες, Τσόρι και Φουστέρ, χωρίς να βρει στόχο, με την Κέρκυρα να παίρνει μέτρα και να βγάζει δυο πολύ καλές φάσεις με τις αλλαγές της, όμως οι Ομπράντοβιτς (69') και Σάντσεθ (75') νικήθηκαν από τον Ρομπέρτο στα τετ α τετ.
Το ματς έκλεισε στο 0-4 με τον Τσόρι να σημειώνει δεύτερο γκολ στο 85' με εξαιρετική ατομική προσπάθεια κι έχασε άλλο ένα τετ α τετ στο 90+4'.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Σέτκους, Κρητικός, Βενέτης, Γκόμες, Παρασκευαΐδης, Καρντόζο (67' Ομπράντοβιτς), Ανδρεόπουλος, Χαβίτο (74' Σάντσεθ), Ρόκας, Κοντός, Μαρκόφσκι (68' Γεωργακόπουλος)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία (64' Σιόβας), Αυλωνίτης, Κασάμι (46' Ντομίνγκες), Μπουχαλάκης, Μιλοβόγεβιτς, Φουστέρ, Ντοσεβί (46' Φορτούνης), Μπενίτες