Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε... αέρα από το Παγκρήτιο 1 - 4 τον Εργοτέλη

Τετρ-αστέρας... Κρήτης! (pics) 
Τρίτωσε το… καλό για τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη πέρασε σαν… σίφουνας από το «Παγκρήτιο», επικρατώντας του Εργοτέλη 4-1, μπήκε στην προνομιούχο πρώτη πεντάδα που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν και φυσικά έδειξε πως ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί παρελθόν.
Σπουδαίος για άλλη μία φορά φέτος ο Αστέρας Τρίπολης, νίκησε με γκολ των Μπαράλες (22' πέναλτι), Φερνάντες (48'), Γιαννιώτα (51') και Πάρα (89'), έφτασε στις τρεις επιτυχίες μακριά από την αρκαδική πρωτεύουσα και ανέβηκε στην τέταρτη θέση (17 βαθμοί), ενώ η ομάδα του Ηρακλείου, για την οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 27' ο Γιοβάνοβιτς, έμεινε στους 6 βαθμούς και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 21΄ ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι από τον Τσέρνι που τον ανέτρεψε, με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να «γλιτώνει» μόνο με κίτρινη κάρτα και ο Μπαράλες από τα 11 μέτρα άνοιξε το σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ, στο 48΄ με σουτ του Φερνάντες που κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσέρνι και στο 51΄ με τον Γιαννιώτα, ενώ στο 89΄ ο Πάρα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ (67΄ Μπαμ Μπαμ), Γκέντσογλου, Χαντί (78΄ Ντα Σίλβα), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Παμλίδης (56΄ Νόσκοβιτς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι, Παντελιάδης, Φερνάντες, Κουρμπέλης, Τιέ Μπι (62΄ Μουνάφο), Μάσα, Γιαννιώτας (71΄ Τσοκάνης), Μπαράλες (77΄ Πάρα).