Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στους Δήμους Τροιζηνίας-Μεθάνων και Μάνδρας-Ειδυλλίας

Τα αποτελέσματα της επαναληπτικής κάλπης σε τρεις δήμουςΕκτός από τον Δήμο  Καισαριανής, επαναληπτικές δημοτικές εκλογές έγιναν σήμερα και στους Δήμους Τροιζηνίας-Μεθάνων και Μάνδρας-Ειδυλλίας, η διαδικασία ξεκίνησε εξ’ ολοκλήρου από την αρχή και όπου απαιτηθεί, θα υπάρξει και νέος γύρος εκλογών, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους συνδυασμών, την επόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

Στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ.
Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β' Κυριακή και 47,37% την α' Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α' Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας (ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές) με καταμετρημένα τα 10 από τα 39 εκλογικά τμήματα προηγείται ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πανωλιάσκος.
Ακολουθεί η Ιωάννα Κριεκούκη (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και τρίτος έρχεται ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ.
Στις εκλογές της περασμένης άνοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% την β' Κυριακή και 38,01% την α' Κυριακή. Δεύτερη σε ψήφους είχε έρθει  η υποψήφια Ιωάννα Κριεκούκη η οποία συγκεντρώνει ψήφους κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τρίτος σε ψήφους ήταν ο υποψήφιος Θανάσης Πανωλιάσκος ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, οι εκπρόσωποι του δεύτερου και τρίτου συνδυασμού είχαν προσφύγει κατά της επανεκλογής του “γαλάζιου” Γιώργου Δρίκου, καθώς το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.