Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά χαλαρές θυμικές αποτυπώσεις μίας ανώνυμης κοινωνίας. Είναι πράγματι περίεργο η δυσανάλογη επικοινωνιακή σημασία που αποδίδεται σε αυτές ως προς ένα μελλοντικό εκλογικό αποτέλεσμα και η χειραγώγηση τελικά της πολιτικής πραγματικότητας από ένα reality απόψεων.
Το 3,1% που αποτυπώνεται πλέον στη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της εταιρείας metrisi και την εφημερίδα Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ένα ποσοστό στα όρια του στατιστικού λάθους, δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνειδητοποίηση από τον ελληνικό λαό ότι τα παραμύθια του ανένδοτου αγώνα των Ελλήνων καταθετών της Ελβετίας και του υποστηρικτικού εγχώριου μηχανισμού τους σε κοινωνία και μέσα ενημέρωσης δεν έχει παρά θνησιγενή χαρακτηριστικά. Λίγες ημέρες ήταν αρκετές για να αντιληφθεί όλο το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία ότι η φτωχοποίηση των οικογενειών και των επιχειρήσεών μας είναι ένα κόστος που κάποιος θα πρέπει να πληρώσει σύντομα και ακριβά αν επιλέξει να πειραματιστεί με το λαό μας στο μέλλον από οποιαδήποτε υπεύθυνη θέση.
Η Ελλάδα ως Κράτος δεν υπάρχει περίπτωση να κοροϊδέψει τους λαούς του δυτικού πολιτισμού και να τους πείσει για κάτι που δεν έχει κάνει. Όσο η κάθαρση της κοινωνίας καθυστερεί με τεχνάσματα, όσο ο δημόσιος υπάλληλος παραμένει ένα όνειρο ζωής για τον Έλληνα, όσο η κλοπή του δημοσίου χρήματος αποτελεί την κεντρική επιλογή της κοινωνίας μας οι αγορές και οι κοινωνίες που εκπροσωπούν θα παραμένουν κλειστές για την Ελλάδα και το λαό της με ανυπολόγιστες συνέπειες στο μέλλον. Το κακό φυσικά δεν θα είναι οι κλειστές αγορές αλλά η εμμονή μας ως λαός στη λαθρεπιβίωση και την άκοπη απόλαυση της ζωής. Ο ουρανός για να σηκώνεται ψηλά το κεφάλι χρειάζεται θυσίες με πραγματικό αίμα και όχι με πολεμικό lifestyle. Οι ανίδεοι ας πεταχτούν στα μέτωπα να δουν πώς κερδίζεται η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η υπόληψη ενός Κράτους.
Ο πολιτικός εκβιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για άκαιρες βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί παρά να έχει προοδευτικά αποσυνθετικά χαρακτηριστικά στα ποσοστά του καθώς θα προβάλλει το κομματικό συμφέρον υπεράνω του εθνικού χωρίς αιδώ για τον μέσο Έλληνα που εξαντλείται καθημερινά τα τελευταία πέντε χρόνια για ένα καλύτερο και αξιοπρεπές αύριο. Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την πορεία της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ που οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της πολιτικής τους ύπαρξης πιστοποιώντας πως εκπροσωπούσαν κάτι διαφορετικό από αυτό που οραματίζονταν οι ψηφοφόροι που τους εμπιστεύτηκαν το 2012. Αντίθετα ο κ.Λυκούδης με το εντυπωσιακό 2,2% πια αρχίζει να ενσαρκώνει την υπεύθυνη αριστερά και κατά τη γνώμη του thedayaftergr έχει καθυστερήσει την εκπροσώπησή της στην Κυβέρνηση της χώρας η οποία και θα τους απέδιδε πρωτοφανείς πολιτικούς καρπούς.
Φυσικά ο κ.Τσίπρας έρχεται πλέον αντιμέτωπος με την κοινωνία η οποία επιθυμεί πρόοδο και όχι αναταραχές, με τις επιχειρήσεις που επιθυμούν χρηματοδοτήσεις και όχι ανασφάλειες, με τους Δυτικούς συμμάχους που επιθυμούν ηρεμία και όχι φανφάρες και με τον ίδιο του τον εαυτό τελικά που είναι βαθιά διχασμένος μεταξύ του ευρώ που επιθυμεί η κοινωνία στο σύνολό της σε ένα ποσοστό 77% και της δραχμής που επιθυμεί δυστυχώς ακόμα το 16% της κοινωνίας και αδημονεί για την ανυποληψία της Ελλάδας.
Με όλα τα παραπάνω ο κ.Τσίπρας και οι πνευματικοί υποστηρικτές του αναζητούν με απελπισία την εξομοίωση με τον Πρωθυπουργό της χώρας σε ένα τραπέζι Αρχηγών για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και να επιβιώσουν. Είναι πράγματι απορία πώς ο κ.Κουβέλης θα κάτσει σε ένα τραπέζι πολιτικών Αρχηγών εκπροσωπώντας ένα 0% και κάτι.
Οι ελπίδες για μία εθνική καταστροφή σε Ελλάδα ή Κύπρο και η αποπομπή του κ.Σαμαρά και αντικατάστασή του δείχνουν μάταιες και ο χρόνος τελειώνει βασανιστικά. Αν δεν βάλει πλάτη ο κ.Παπούλιας με τη σύγκληση πολιτικών Αρχηγών για οποιαδήποτε λόγο και αν η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αποφασίσει επιτέλους να σπάσει τα αυγά της ολιγαρχίας και να ταΐσει τους Έλληνες είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες δημοσκοπήσεις θα αποξενώνεται ακόμα περισσότερο από τη συνείδηση του λαού καθώς αντιπροσωπεύει την αβεβαιότητα και τη σύγχυση, σε ένα παγκόσμιο χωριό που ξέρει να τιμωρεί τους θρασύδειλους.
Τη δε ώρα της πραγματικής κάλπης θα μιλήσει ο Ελληνικός λαός που είναι αρκετά σοφός πια για να καταλάβει ποιοι ξεπλένουν τη ζωή του καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης για να θυσιάσουν τα παιδιά του στο βωμό της λαγνείας του χρήματος, του σώματος και της υποδούλωσης των ψυχών τους... 
 
 
thedayaftergr.blogspot.gr