Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ο Αστέρας Δερβενίου είχε "ΑΣΤΡΟ" και στο Κιάτο. Νίκησε 2 - 1 και τον Πέλοπα

Ilysz3sl 
Με δύο πανέμορφα τέρματα, ένα σε κάθε ημίχρονο, ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε μέσα στο Κιάτο τον τοπικό Πέλοπα με σκορ 2 – 1. Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας, για άλλη μία αγωνιστική, διατηρήθηκε απόλυτος κυρίαρχος στην κορυφή της βαθμολογίας.
NxuppstyΤο τελικό σκορ μάλλον αδικεί τον Αστέρα, γιατί στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο (τον βοήθησε σε αυτό και η διακύμανση του σκορ μιας και βρέθηκε γρήγορα μπροστά στο σκορ και πέτυχε το 2 – 0 στις αρχές του β’ μέρους) και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, όταν ο Πέλοπας φορτσάρισε για να ισοφαρίσει προς το τέλος του αγώνα. Εκεί μάλιστα προς το τέλος του αγώνα, έχασε με τον νεαρό Πρίφτη δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο τέρμα. 
Ο Πέλοπας, με το κράμα παλιών και νεαρών παικτών που διαθέτει, αναμενόταν καλύτερος ή μάλλον ο Αστέρας δεν τον άφησε να φανεί στο γήπεδο, κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

63tqgrn7Ο Πέλοπας ξεκίνησε με δύο απανωτά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, αλλά ο Αστέρας είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. 
Στο 3’ ο Παπαδημητρίου, σε φάουλ που χτύπησε, έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Πέλοπα, όπου ο Πεθαίνος με κεφαλιά πάσαρε στον Κρισάφη, που πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω όμως στον εξερχόμενο τερματοφύλακα Λακόβ, ο οποίος κινήθηκε πολύ γρήγορα.
Ps8yd5w7Στο 7’ ο Πεθαίνος, που από την αρχή του αγώνα ταλαιπωρούσε την άμυνα του Πέλοπα (ανάγκασε μάλιστα τον προπονητή του Πέλοπα να αλλάξει τρεις παίκτες στο μαρκάρισμά  του σ’ όλο τον αγώνα), ελίχθηκε από τ’ αριστερά και ξεμαρκαριζόμενος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα σουτ-φωτοβολίδα, που ανάγκασε τον Λακόβ να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Αυτό ήταν !! Το τέρμα έκοψε την ορμή του Πέλοπα – μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν έκανε καμία αξιόλογη φάση στην εστία του Ρουμελιώτη- και έδωσε στον Αστέρα την άνεση να παίζει το γνωστό παιχνίδι του με τις πολλές πάσες, χωρίς όμως και αυτός να δημιουργήσει άλλες κραυγαλέες ευκαιρίες. 
6vpzt4onΗ αλλαγή του Σιώζου για τον Αστέρα (με σκοπό την προφύλαξή του μιας και ερχόταν από τραυματισμό), περιόρισε την επιθετική ισχύ του Αστέρα, έδωσε όμως τις απαραίτητες βοήθειες, με τα τρεξίματα του Καραγιαννίδη, στον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα.  
HqekawglΤο β’ μέρος ξεκίνησε με το γνωστό μας Δάνη να περνά από την άμυνα στην επίθεση, αλλά ο Πέλοπας εξακολουθούσε να μην πατά την περιοχή του Αστέρα, ένεκα του σοβαρού παιχνιδιού της αμυντικής διάταξης του Αστέρα και του αεικίνητου Μαστρογιαννόπουλου στο χώρο του κέντρου.
 Στο 54’ ο Παπαδημητρίου που ήταν εξαιρετικός στον αγώνα, δέχτηκε τη μπάλα από κλέψιμο του Αντωνόπουλου, ελευθερώθηκε από έναν αντίπαλο και φθάνοντας έξω από την περιοχή του Λακόβ, σούταρε δυνατά για να πετύχει το 0 – 2. Ένα εξίσου, με το πρώτο, πανέμορφο τέρμα. 
Ο Αστέρας άρχισε να παίζει με το χρόνο, παραχωρώντας την υπεροχή στον Πέλοπα, ο οποίος όμως δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. 
RszvcjthΟι όποιες προσπάθειές του Πέλοπα σκόνταφταν στους πολύ καλούς Μετεβελή, Βασιλάρη και Μπάκα, ενώ ο Κουτρούλης είχε εξαφανίσει τον Λίλιο που ήταν στο α’ μέρος ο πιο επικίνδυνος επιθετικός του Πέλοπα. Η μοναδική ευκαιρία που δημιουργήθηκε για τον Πέλοπα, και αυτή μετά από κόντρες, ήταν στο 62’ όταν η μπάλα στρώθηκε στον Παλογιαννίδη, ο οποίος βρισκόμενος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του Αστέρα σούταρε, με παίκτες μπροστά του, πολύ πάνω από τα δοκάρια.
Dri3l262Στο 76’ σε πλάγιο φάουλ που κέρδισε ο Πέλοπας, ο Παπαβασιλείου εκμεταλλευόμενος το κακό στήσιμο του τείχους και τη θέση του Ρουμελιώτη, με απευθείας ευθύβολο σουτ πέτυχε το 1 – 2. 
Ο Πέλοπας ακολούθως προσπάθησε να ισοφαρίσει και πίεσε τον Αστέρα, αλλά και οι στημένες μπάλες που κέρδισε πήγαν χαμένες, καθώς και οι ενέργειες των παικτών του που ήταν άτσαλες. Στην άλλη πλευρά η συμμετοχή στον αγώνα του γρήγορου Πρίφτη, έδωσε τη δυνατότητα στον Αστέρα να κτυπά στην κόντρα και έτσι δημιουργήθηκαν τρεις φάσεις, οι οποίες κατέληξαν σε περισσότερο κραυγαλέες ευκαιρίες από όλες εκείνες του Πέλοπα.
Στο 80’ Πεθαίνος και Πρίφτης πέρασαν τους Βελέντζα και Μαζαράκη με διαδοχικά ένα-δύο και φθάνοντας ο Πρίφτης μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πέλοπα στην πλάγια γραμμή του άουτ, γύρισε συρτή πάσα παράλληλη προς την εστία, αλλά ο Καραγιαννίδης, με κενό τέρμα, δεν πρόλαβε να φτάσει στη μπάλα. 
55ldrov5
Στο 86’ ο Πρίφτης και πάλι, ξεκίνησε από τη σέντρα και συνδυαζόμενος με τον Καραγιαννίδη, έφτασε απέναντι στον Λακόβ, αλλά το τελευταίο του κοντρόλ ήταν απρόσεκτο και έτσι ο τερματοφύλακας πέφτοντας στα πόδια του, έπιασε τη μπάλα. Το αποκορύφωμα ήταν στο 90’, όταν ο Καραγιαννίδης, μετά από δική του ενέργεια που ξεκίνησε από το χώρο του κέντρου, φθάνοντας μέσα στη μεγάλη περιοχή κοντά στο άουτ, του έδωσε πάσα «πάρε βάλε» και ο Πρίφτης με το τέρμα μπροστά του σούταρε στα ύψη.
Xzd2isxj
Ο αγώνας έληξε και παίκτες, τεχνική ηγεσία (οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Καραούζος είναι Κιατανιώτες…) μαζί με τους πολλούς φίλους του Αστέρα που ακολούθησαν την ομάδα, πανηγύρισαν τη νίκη σε μια έδρα, από την οποία ο Αστέρας μόνο λύπες είχε να θυμάται.
Η διαιτησία του κ. Παν. Κακριδή ήταν πολύ καλή. Ακριβοδίκαιος και στιβαρός, κράτησε σωστά ένα δύσκολο παιχνίδι με τους πολλούς βετεράνους παίκτες που είχε ο Πέλοπας, να προσπαθούν  πολλές φορές να τον επηρεάσουν. Το ίδιο σωστοί, σχεδόν αλάνθαστοι, ήταν και οι βοηθοί του κ.κ. Παπανικολάου και Μπούμπας.

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Λακόβ, Βράκας (20’ Κοντάκης), Μακρής (78’ Μαζαράκης), Βελέντζας Κ., Παπαβασιλείου, Σελλάς, Δεδάκης, Παλογιαννίδης (65’ Γατσιόπουλος), Λίλιος, Δάνης, Βαρβιτσιώτης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Μπάκας, Βασιλάρης, Μετεβελής, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου (80’ Τάφα), Σιώζος (λ.τρ. 32’ Καραγιαννίδης), Κρισάφη (65’ Πρίφτης), Πεθαίνος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr