Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Νίκη της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις! ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΧΑΡΝΑΙΚΟ ... Πήραν "διπλό" τα Χανιά στον Πύργο

Στο Νότιο Ομιλο
 Με νίκη-ανατροπή που δεν περίμενε κανένας φίλος της ΑΕΚ, η Ενωση πέτυχε το 4χ4 στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αν και βρέθηκε να χάνει από νωρίς από τον Αχαρναϊκό, εντούτοις βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με γκολ του Ντακόλ στο 92' και του Μπρέσεβιτς στο 96' πήρε το τρίποντο.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν απογοητευτικοί, έκαναν πολλά λάθη στον αμυντικό τομέα, αλλά ευτύχησαν στο τέλος να «κλέψουν» τη νίκη μπροστά σε 7.000 και πλέον, οπαδούς της.

Τα άσχημα μαντάτα ξεκίνησαν στο 26', όταν από εκτέλεση φάουλ-πάσα του Μανουσάκη, ο Γέσιτς έπιασε το δυνατό σουτ, ο Ανέστης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ πίεσε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά οι τελικές της ήταν ελάχιστες.
Ετσι, χρειάστηκε μία κεφαλιά του Ντακόλ και μία κοντινή προβολή του Μπρέσεβιτς για να έρθει τούμπα το ματς. Και οι δύο σκόρερ της Ενωσης είχαν περάσει ως αλλαγή.
ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Μωυσιάδης, Ζώνας, Ιωαννίδης (68' Χριστόπουλος), Στουρνάρας, Παπατόλιος, Αθανασίου (52' Καλαμιώτης), Ιορδανίδης, Μανουσάκης, Γέσιτς, Ταμπάκης (73' Καλογερόπουλος)
AEK (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (72' Μπρέσεβιτς), Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου (62' Ντακόλ), Μάνταλος, Πλατέλλας (55' Ζόριτς), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Ο τεχνικός του Αχαρναϊκού, Γιώργος Βαζάκας, ήταν έξαλλος με τις καθυστερήσεις του αγώνα που κράτησε ο διαιτητής και στο γεγονός ότι η ΑΕΚ σκόραρε το γκολ της νίκης στο 90+6'.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ήταν ιστορικό ματς για τον Αχαρναϊκό. Η ΑΕΚ είναι περαστική, δεν παίζουμε κάθε μέρα. Ήταν ευτύχημα για εμάς. Η ομάδα μου ήταν διαβασμένη, την έχουμε δει πολλές φορές. Έχει ποιότητα και ταχύτητα από τα άκρα. Δέσαμε τα άκρα και πρεσάραμε το κέντρο. Για αυτό είχαμε τον έλεγχο, μπορούσαμε και δεύτερο γκολ.
Η ΑΕΚ ρίσκαρε στο δεύτερο και το ξέραμε. Είχαν κενά πίσω, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Είχαμε τέλεια αμυντική λειτουργία. Περιορίσαμε τους χώρους, η ΑΕΚ είχε υπομονή. Δεν μπορούσε να κάνει φάση από οργανωμένη επίθεση.
Το πρώτο γκολ ήταν στις καθυστερήσεις. Δεχθήκαμε γκολ εις βάρος του Γέσιτς, με πέντε λεπτά ενώ ήταν τρεις αλλαγές. Έβαλε ψηλούς η ΑΕΚ και το έβαλε. Αισθάνομαι στεναχωρημένος, γιατί αισθάνομαι την αδικία.
Το δεύτερο μπήκε στο 90+6' ήταν αδικαιολόγητο. Μου είπε ο διαιτητής κέρδισε κόρνερ για αυτό το κράτησε. Έγινε κλοπή σήμερα. Η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει αυτό και το έκανε, δεν λέω για αυτήν. Είναι μεγάλη ομάδα. Για τα παιδιά στεναχωριέμαι, δικαιούμαστε τον πόντο. Μετά από μέρες θα μείνει το αποτέλεσμα, όχι η αδικία. Εύχομαι τα καλύτερα για τον Τραϊανό, που είναι νέος προπονητής σε μια μεγάλη ομάδα. Δείξαμε ανάστημα σήμερα, φτιάξαμε καλή ομάδα.
Πέραν από τον χρόνο το δεύτερο γκολ. Κράτησε πέντε, το τελείωσε στα επτά. Είναι άδικο.
Δεν λέω ότι το κράτησε για να βάλει η ΑΕΚ γκολ. Η μεγάλη ομάδα θα έχ εύνοια του διαιτητή. Έκανε λάθος του διαιτητή. Μέχρι το 96' ήταν τέλειος, μετά έκανε το μεγάλο λάθος»

Παρά την ήττα στις καθυστερήσεις με 2-1 από την ΑΕΚ στη Ριζούπολη, ο Αχαρναϊκός εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση για την προσπάθεια των παικτών του Γιώργου Βαζάκα κόντρα στην Ενωση.

Αναλυτικά:
«Ο Αχαρναϊκός σήμερα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, την ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα απέδειξαν πως είναι φτιαγμένοι από μέταλλο, έστω και αν το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα τους αδικεί. Ο Αχαρναϊκός στο 26' με γκολ του Γέσιτς άνοιξε το σκορ, ενώ οι επιθέσεις του τρόμαξαν την άμυνα της ΑΕΚ που έδειξε να σαστίζει με την δυναμική του τριφυλλιού. Ο Αχαρναϊκός άντεξε γερά μέχρι και το 92' όπου η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-1 ενώ στο 97' η ΑΕΚ έκανε το 1-2.
Η Διοίκηση της ΠΑΕ συγχαίρει τον Προπονητή Γιώργο Βαζάκα και τους παίκτες για την άψογη εμφάνισή τους, ενώ νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμότατα τον φίλαθλο κόσμο του Αχαρναϊκού που παρότι η ομάδα του έπαιξε στο γήπεδο της Ριζούπολης, εκείνο τον ακολούθησε στηρίζοντας την προσπάθεια της ομάδας.
Ο Αχαρναϊκός συνεχίζει δυνατά τον αγώνα του άλλωστε έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του!»
 Στούς άλλους αγώνες του ομίλου
Τα Χανιά πέρασαν «αέρας» από τον Πύργο επικρατώντας με 3-0 του Πανηλειακού στο ντεμπούτο του Ηλία Φυντάνη στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».
Οι Χανιώτες σημείωσαν και τα τρία γκολ σε διάστημα επτά λεπτών (!) με τον Κοντέων να κάνει το 0-1 στο 24', ο Πάγκαλος στο 28' έκανε το 0-2 κι ο Κρητικός στο 30' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Ηλ. Φυντάνης): Γκίνης, Γραικός, Νικολόπουλος, Φορτούνης (42' Σέρα), Κασνέτσης, Μπαξεβάνος (34' Χατζόγλου), Γεωργόπουλος (51' Αρμένης), Μαζιώτης, Τσίτας, Πούρνος, Μπουντόπουλος
ΧΑΝΙΑ (Κ. Γρηγοράκης - Κ. Βερναδάκης): Σικαλιάς, Μανωλάς, Γκότοβος, Εσόνο (62' Οικονομόπουλος), Κοντέων, Σιλιγαρδάκης (75' Γκούμας), Καραγιάννης (46' Μαρτσάκης), Πάγκαλος, Κρητικός, Καραλής, Παγώνης.
Πρώτη νίκη για την Επισκοπή που νίκησε 2-0 τον Ηρακλή Ψαχνών με γκολ του Νικόλτση (6', 72'), ενώ Αλιμος και Παναιγιάλειος μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις μετά το τελικό 0-0.
ΑΛΙΜΟΣ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Μπαντίκος, Βιγιαφάνε, Σαγανάς, Κουμπαρούλης, Νικολόπουλος, Παντελής, Κάρδαρης, Μου (79' Σιμάο), Δωροβίνης (71' Καραμέρης), Καλαϊτζίδης, Μπονγκ (87' Σταύρου).
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Σταυριανός, Τζημογιάννης, Μπούνας, Τσατσαρής, Σπίνουλας, Γκοτσούλιας (57' Μπουτζίκος), Σταμογιάννος (44' Νάστος), Ιωάννου, Ουρτάδο, Μίλιεβιτς (67' Κατσικοκέρης), Σκαρτσίλας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
1ος όμιλος
Κυριακή 2 Νοεμβρίου
Επισκοπή – Ηρακλής Ψαχνών 2-0
Άλιμος – Παναιγιάλειος 0-0
Πανηλειακός – ΑΟ Χανιά 0-3
Αχαρναϊκός – ΑΕΚ 1-2

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
Καλλιθέα – Απόλλων Σμύρνης (18:00 OTE TV)
Παναχαϊκή – Ερμιονίδα (15:00)
Ρεπό: Φωστήρας

 Η Βαθμολογία





1. ΑΕΚ 4
7-2 12
2. Χανιά 4
4-2 7
3. Παναιγιάλειος 4
3-1 7
4. Απόλλων 3
6-4 6
5. Επισκοπή 2
3-1 4
6. ΑΕ Ερμιονίδας 2
2-0 4
7. Τράχωνες 4
2-2 4
8. Αχαρναϊκός 4
4-5 4
9. Ηρακλής Ψαχνών 4
2-5 4
10. Παναχαϊκή 1
3-0 3
11. Πανηλειακός 4
3-10 1
12. Καλλιθέα 3
1-4 1
13. Φωστήρας 3
0-4 0