Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Αίγιο: Πάνω από 100 σπίτια μη κατοικήσιμα εξαιτίας του σεισμού

Αίγιο: Πάνω από 100 σπίτια μη κατοικήσιμα εξαιτίας του σεισμού
Πάνω από 100 σπίτια έχουν κριθεί μέχρι τώρα ως προσωρινά μη κατοικήσιμα στο Αίγιο, εξαιτίας του σεισμού των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου. 
Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ένα στα τρία σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα έως τώρα. 
Τα καταστήματα που παρουσιάζουν ρωγμές στην αγορά του Αιγίου φτάνουν έως τώρα σχεδόν τα 100, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Δήμος Αιγιαλείας. 
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για έλεγχο στο Συντονιστικό Γραφείο του ΤΑΣ Αχαΐας στο Αίγιο, με τον αριθμό τους να ξεπερνά πλέον τις 2.000! Σύμφωνα με πληροφορίες του filodimos.gr, ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού που προκάλεσε αρκετές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλη την έκταση του Δήμου, έχει ως εξής: 
 ΕΛΕΓΧΘΗΣΑΝ μέχρι την Παρασκευή 14/11 368 κτίρια (κυρίως πολυκατοικίες) 1491 νοικοκυριά (μονοκατοικίες, διαμερίσματα σε πολυκατοικίες) 344 καταστήματα 44 κτίσματα διαφόρων χρήσεων ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ: Από τα μέχρι τώρα ελεγχθέντα, έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα 105 νοικοκυριά και 27 καταστήματα. Συνολικά έχουν κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι 1879 αιτήσεις για ελέγχους, ενώ εκκρεμούν άλλες 200 περίπου αιτήσεις και από Δευτέρα αναμένεται να κατατεθούν και άλλες. 
Σημειωτέον πως τα συνεργεία της ΥΑΣ και του ΤΑΣ Αχαΐας δεν πραγματοποιούν ελέγχους το Σαββατοκύριακο, γιατί δεν προβλέπεται σχετικά από την εντολή Χρυσοχοΐδη.