Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο Γιώργος Πατούλης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ - Ποια είναι τα μέλη του προεδρείου (φωτο)


Ο Γιώργος Πατούλης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ μόνο με τις ψήφους της παράταξης του,
αφού η αντιπολίτευση δεν συμμετείχε στη διαδικασία, καθώς πέρα των ενστάσεων που είχε υποβάλει για το χρόνο εκλογής, μεσολάβησαν σημαντικά γεγονότα, όπως οι πλημμύρες και ο σεισμός, που δεν θα επέτρεπαν εκ των πραγμάτων τη συμμετοχή πολλών μελών του Δ.Σ εκ των οποίων δυο επικεφαλής παρατάξεων, του δημάρχου Νικαίας κ. Ιωακείμίδη και του δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση 
Συγκεκριμένα εξελέγησαν:
 
Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την επόμενη πενταετία ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, β΄ αντιπροέδρου ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά και γενικός γραμματέας ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Να σημειωθεί ότι στη ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει.

 Μετά από αυτήν την εξέλιξη και μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις.
proedreio kede
Ο κ. Πατούλης και η παράραξη του «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση»,   κατηγόρησαν την αντιπολίτευση για θεσμικό ατόπημα, για επιπολαιότητα και ανευθυνότητα!

 «Χρειάστηκαν μόλις δύο μέρες για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο των δήθεν ανεξάρτητων κι
ακομμάτιστων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της Κ.Ε.Δ.Ε. Η προσυνεννοημένη στάση και άρνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στη νόμιμη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., για την εκλογή του νέου Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπαγορεύεται καθαρά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

 Επιπλέον όμως, αποδεικνύει:

 Αφενός την έλλειψη σεβασμού στο δημοκρατικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 15ης Γενικής Συνέλευσης, στην οποία το Κίνημα Ανατροπής αναδείχθηκε πρώτη δύναμη μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας, με απόλυτη μάλιστα πλειοψηφία.

 Αφετέρου, την νοοτροπία των συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίοι μέχρι χθες διαχειρίζονταν την Κ.Ε.Δ.Ε. σαν προσωπικό τους μικρομάγαζο, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις τους.

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. με την εκλογή του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής  ήταν επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από κρίσιμα για την Αυτοδιοίκηση
ζητήματα , όπως ο Προϋπολογισμός του 2014 που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, το προσωπικό των Ο.Τ.Α., η αξιολόγηση, το νέο Ε.Σ.Π.Α., κλπ.

 Όσοι λοιπόν θεωρούν ότι υπάρχει χρόνος για χάσιμο, είναι είτε επιπόλαιοι, είτε ανεύθυνοι. Η μεγάλη
πλειοψηφία των συνέδρων απαίτησε άμεσα Ανατροπή κι εφαρμογή ενός ολοκληρωμένο σχεδίου από το νέο Δ.Σ. που θα καταστήσει την Αυτοδιοίκηση θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη.»