Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη νίκη του Αστέρα Δεβενίου ( 3 - 0 ) επί της Κορίνθου. Παράπονα για τον διαιτητή Νεοφυτιάδη δεν έδωσε πέναλτι, ενώ ακύρωσε άδικα γκολ του Αστέρα

7gwugyt9
Περήφανη και πειστική νίκη με σκορ 3 – 0 πέτυχε στο ‘Κώστας Βυζάς’ ο Αστέρας Δερβενίου επί του ιστορικού ΠΑΣ Κόρινθος, με τον οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα.
Μια νίκη που ήταν απόρροια μιας εξαιρετικής εμφάνισης, η οποία ανάγκασε τους πολυπληθείς φίλους του, που κατέκλυσαν το γήπεδο, να επευφημήσουν στο τέλος του αγώνα τους παίκτες του. Ανάγκασε επίσης και τους αντιπάλους να υποκλιθούν στην ανωτερότητά του και να δίνουν συγχαρητήρια για τη σπουδαία ομάδα που αντιμετώπισαν. Έτσι εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς χωρίς μάλιστα να έχει ακόμα δεχθεί τέρμα και αρχίζει να ονειρεύεται ένα εξαιρετικό μέλλον. 
Dyartocl U1dxlhxu
Ο Αστέρας ήταν από την αρχή του αγώνα πολύ σοβαρός στο παιχνίδι του, εδώ πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα στην τεχνική ηγεσία του, στους κ.κ Καραούζο και Παπαγγελόπουλο για τη δουλειά τους, και παρότι φαινόταν να παίζει λίγο οπισθοχωρημένα, έλεγχε το ρυθμό του αγώνα. 

Ο ΠΑΣ Κόρινθος και λόγω του ονόματος και της ιστορίας του σαν ομάδα, φαινόταν να παίζει πιο ελεύθερα, αλλά ήταν πολύ φλύαρος. Όταν οι παίκτες του Αστέρα, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, τότε φάνηκε η διαφορά των ομάδων και στο τεχνικό, αλλά και στο αγωνιστικό μέρος. Τα ‘μπράβο’ για τους παίκτες του Αστέρα άρχισαν να ακούγονται όλο και συχνότερα και φθάνοντας στο 36’ ο πολύ ουσιαστικός στο παιχνίδι του Αντωνόπουλος ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΣ Κόρινθος  με μπαλιά όνειρο στον Πεθαίνο, ο οποίος πέρασε σαν άνεμος ανάμεσα από τα στόπερ και πλάσαρε ιδανικά για το 1 – 0.
Rvmwwcj2 Xyk0ejn8
Το γήπεδο πήρε φωτιά από τους φίλους του Αστέρα και στο 39’ πάλι ο Πεθαίνος, αποδεικνύοντας την περίοδο φόρμας που διανύει, μετά από ενέργειά του βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όπου ανετράπη από τους αμυντικούς του ΠΑΣ Κόρινθος. Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης δεν είδε πέναλτι και άρχισαν έτσι οι μουρμούρες και οι πρώτες αποδοκιμασίες εναντίον του από τη κερκίδα.
 Στο 43’ ο ΠΑΣ Κόρινθος έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από κόντρες στην περιοχή του Αστέρα, η μπάλα στρώθηκε στον Δήμα, ο οποίος πρόλαβε και σούταρε, αλλά πολύ πάνω από τα δοκάρια του Ρουμελιώτη. Ήταν η μοναδική φάση που ο ΠΑΣ απείλησε ουσιαστικά την αλάνθαστη κατά τ’ άλλα άμυνα του Αστέρα.
 Bxxdsz75
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να στριμώχνει για τα καλά τον ΠΑΣ Κόρινθος, μετά και τις εσωτερικές αλλαγές, ατυχείς όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, που επεχείρησε ο προπονητής των φιλοξενούμενων. Στο 51’ ο Παπαδημητρίου έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έφθασε κοντά στη μεγάλη περιοχή, αφού πέρασε δύο αντιπάλους του. Εκεί απελπισμένος ο Ευθυμίου έπεσε στα πόδια του να τον κοντράρει, και η μπάλα πήγε πλάγια στον ακολουθούντα Κρισάφη, ο οποίος πλάσαρε εξαιρετικά και πέτυχε τέρμα, αλλά ο βοηθός διαιτητή κ. Ψυχογιός υπέδειξε οφσάιντ, ξεσηκώνοντας την κερκίδα που ήταν πίσω του. Υπήρξε μεγάλη ένταση και ο διαιτητής Νεοφυτιάδης αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά τον αγώνα. Όταν ηρέμησε η ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Αστέρα φάνηκαν περισσότερο πεισμωμένοι από την καταφανέστατη αδικία.
Tl13pjbd Έτσι στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αντωνόπουλος έκλεψε την μπάλα και πέρασε μπαλιά-τρύπα στον Πεθαίνο που κινούμενος πλάγια δεξιά έβγαλε με τη μία ‘σέντρα - ξυραφιά’ στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ Κόρινθος, όπου ο Κρισάφη ‘πήρε το αίμα του πίσω’ για το προηγούμενο τέρμα που του ακυρώθηκε και με ενέργεια μεγάλου σκόρερ, πρόλαβε στο πρώτο δοκάρι τους αμυντικούς και σκόραρε με κοντινή προβολή για το 2 – 0.  Ο Αστέρας πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, δεν άφηνε χώρους στους επιθετικούς του ΠΑΣ Κόρινθος και έβγαινε πολύ καλά στις κόντρα επιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 68’, μια εξαιρετική συνεργασία των Αντωνόπουλου, Κρισάφη και Σιώζου έβγαλε τον τελευταίο απέναντι στον Πανούση από πλάγια δεξιά θέση. Ο Σιώζος με συρτό σουτ δε δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 3-0 μέσα σε αποθέωση. 
Iulsrcy4Κάπου εκεί τελείωσε ο αγώνας, καθώς οι παίκτες του ΠΑΣ Κόρινθος έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν, ενώ αυτοί του Αστέρα διαχειρίζονταν τον αγώνα άψογα, ενώ έδειχναν να προφυλάσσονται λόγω κάποιων μικροτραυματισμών που ταλαιπώρησαν την ομάδα μέσα στην εβδομάδα. Μοναδική αξιόλογη στιγμή ένα κάθετο δοκάρι σε ψηλοκρεμαστή και μάλλον άστοχη σέντρα των φιλοξενούμενων στο 85’.
Ο αγώνας έληξε και οι πολυάριθμοι φίλαθλοι που κατέκλυσαν το γήπεδο, αποθέωσαν τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Αστέρα.
Η διαιτησία του κ. Νεοφυτιάδη είχε αρκετά λάθη. Ο πρώτος βοηθός κ. Σεφέρης ήταν σωστός, ενώ ο δεύτερος βοηθός κ. Ψυχογιός ελέγχεται κυρίως για το ακυρωθέν γκολ του Αστέρα.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Μπάκας, Βασιλάρης, Μετεβελής, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου, Πεθαίνος (74’ Πρίφτι), Σιώζος (72’ Καραγιαννίδης), Κρισάφη (80’ Μερκούρης).
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πανούσης, Λέκκας, Ευθυμίου, Ξένος, Μαυρέλης Γ., Δελάρδας, Μπέλλης, Καρβούνης, Τζοσκούν, Δήμας, Φραγκάκης, Δήμας Έπαιξαν και οι: Γλυκοφρύδης, Αυγέρης

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr