Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Έμπολα: δεν μένει χρόνος

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,



Βοήθησε να εφοδιάσουμε τους ήρωες στην πρώτη γραμμή του Έμπολα κάνοντας κλικ:

€2 €4 €8 €16 €32
Δεσμεύσου με ένα άλλο ποσό
Τις τελευταίες δύο βδομάδες, χιλιάδες γενναία μέλη του κινήματός μας δήλωσαν εθελοντές κι εθελόντριες για να πάνε στη Δυτική Αφρική και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού Έμπολα. Πρόκειται για μια ηρωική πράξη που αποδεικνύει την αλληλεξάρτηση που όλοι μας αισθανόμαστε ως μέλη αυτού του παγκόσμιου κινήματος.

Δεν έχουμε όμως όλοι τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε, ούτε την απαραίτητη εμπειρία -- γι’αυτό και το Avaaz ρώτησε μια απ΄τις ανθρωπιστικές οργανώσεις της πρώτης γραμμής τι μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα 39 εκατ. μέλη του κινήματός μας για να βοηθήσουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να σώσει ζωές και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Η απάντησή τους ήταν τόσο αφοπλιστική, απλή κι εφικτή που με έκανε πραγματικά να δακρύσω: ιατρικά αναλώσιμα υλικά (γάντια, σαπούνι, χλώριο κτλ), προσωπικός εξοπλισμός προστασίας (ΠΕΠ), ασθενοφόρα, κρεβάτια κι εφόδια για τα Κέντρα Θεραπείας του Έμπολα.

Είναι πραγματικά εγκληματικό ότι η διεθνής κοινότητα ακόμη δεν έχει στείλει αρκετά απ’αυτά τα βασικά. Εμείς όμως μπορούμε να βοηθήσουμε! Τα ΠΕΠ κοστίζουν 220€ κι αφού μέρη τους πρέπει να πεταχτούν μετά τη μια χρήση, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό χρειάζεται 15.000 ΠΕΠ κάθε μήνα! Με 40.000€ μπορούμε να αγοράσουμε, να παραδώσουμε και να εξοπλίσουμε ένα ασθενοφόρο.

Αυτό σημαίνει ότι αν 50.000 από εμάς προσφέρουμε από 16€ τώρα, μπορούμε να αγοράσουμε 10 ασθενοφόρα και 2.000 στολές ασφαλείας. Και το πιο πιθανό είναι ότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις θα καταφέρουν να στείλουν έγκαιρα τον εξοπλισμό σε γιατρούς, νοσηλευτές και στους απίθανους εθελοντές του κινήματός μας ώστε να δώσουν μάχη πριν στερέψουν τα χρονικά περιθώρια για τον περιορισμό του ιού.

Κάνε κλικ παρακάτω για να δεσμευτείς να στηρίξεις τον αγώνα ενάντια στον Έμπολα – δεν θα χρεωθείς εάν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το ποσό που χρειάζεται για να παρέχουμε πραγματικό έργο:


Αυτή είναι η εικόνα: ολόκληρα συστήματα υγείας έχουν καταρρεύσει κάτω απ΄την πίεση. Ντόπιοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να θεραπεύσουν ασθενείς λόγω έλλειψης απαραίτητου εξοπλισμού. Κι η διεθνής ανταπόκριση ήταν ως τώρα ανεπαρκής -- κάποια απ΄τα πλουσιότερα κράτη του κόσμου έχουν δεσμευτεί να στείλουν λιγότερο ιατρικό προσωπικό απ’τον αριθμό των μελών του Avaaz που δήλωσαν συμμετοχή ως εθελοντές! Αυτή τη στιγμή, ο ΟΗΕ υπολογίζει 10.000 νέα κρούσματα Έμπολα την εβδομάδα ενώ έχουν υποσχεθεί να παρέχουν μόλις 4.300 κρεβάτια.

Οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει σιγά σιγά να ξυπνούν λόγω της τεράστιας δημοσιότητας που πήρε το θέμα, αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και με την ταχύτητα που πρέπει. Ο ΟΗΕ μας προειδοποιεί για την τρομακτική αλήθεια: μας μένουν μόνο μερικές εβδομάδες για να περιορίσουμε τον ιό, αλλιώς εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνεύσουν. Γι’αυτό είναι σημαντικό να δεσμευτούμε να στηρίξουμε τώρα -- αλλά αν όλοι και όλες βάλουμε το χέρι στη τσέπη γρήγορα και πιάσουμε το στόχο μας, το Avaaz μπορεί να διαβιβάσει το ποσό απευθείας στις ανθρωπιστικές οργανώσεις της πρώτης γραμμής μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Δες τι μπορούμε ν’αγοράσουμε:
  • με 2€ παρέχουμε σαπούνι για να βοηθήσουμε να περιοριστεί η εξάπλωση του Έμπολα.
  • με 23€ παρέχουμε εκπαίδευση για την πρόληψη του Έμπολα σε μια δασκάλα για να μάθει στα παιδάκια πώς να προφυλαχτούν απ΄την ασθένεια.
  • με 220€ μπορούμε να αγοράσουμε έναν ολόκληρο προσωπικό εξοπλισμό ασφαλείας για να μπορεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της πρώτης γραμμής να φροντίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια ασθενείς του Έμπολα.
  • με 40.000€ μπορούμε να αγοράσουμε, να εξοπλίσουμε και να παραδώσουμε ένα ασθενοφόρο.
  • με 95.000€ μπορούμε να παρέχουμε τον εξοπλισμό και τα υλικά που χρειάζονται για να στηθεί ένα θεραπευτικό κέντρο με 50 κρεβάτια.
Το Avaaz συνεργάζεται με κορυφαίους οργανισμούς σ’αυτό τον τομέα κι επίσης συμβουλεύεται τις κυβερνήσεις της Λιβερίας και της Σιέρρα Λεόνε. Μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τις ηρωίδες και τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στον Έμπολα. Κάνε κλικ παρακάτω για να συμμετέχεις. Οι δεσμεύσεις μας θα εκταμιευτούν μόνο αν συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα ώστε να κάνουμε τη διαφορά:
ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €2

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €4

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €8

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €16

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €32

Για να δεσμευτείς να στηρίξεις με κάποιο άλλο ποσό, κάνε κλικ εδώ.
Η απάντησή μας σ’αυτή τη θανατηφόρα αρρώστια όχι μόνο μπορεί να σώσει ζωές αλλά και να προσδιορίσει το ποιοι είμαστε – ένα παγκόσμιο κίνημα που πιστεύει αλλά και δρα με βάση τους δεσμούς που μας ενώνουν ως ένα λαό, μία ανθρωπότητα. Οι ηρωικοί εθελοντές του Avaaz απέδειξαν πως αξίζει να ρισκάρουμε τα πάντα για τις ζωές των συνανθρώπων μας. Ας στηρίξουμε αυτόν τον υπέροχο ανθρωπισμό τους απ’όπου κι αν βρισκόμαστε, πριν στερέψουν τα περιθώρια.

Με εκτίμηση προς αυτό το κίνημα που μαζί έχουμε δημιουργήσει,

Alice, Mia, Ricken, Emma, Patricia, Ari, Emily κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz


Alice Jay - Avaaz