Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: Έρχονται εκλογές και… αυτοδυναμία!

tsip

Κάλεσμα… ετοιμότητας απηύθυνε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην πολιτική γραμματεία του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως οι πρόωρες εκλογές… έρχονται, ενώ ακόμη σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ… αγγίζει την αυτοδυναμία!
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απέκλεισε μάλιστα οι εκλογές να προκηρυχθούν ακόμα και πριν τα stress tests των τραπεζών και την αξιολόγηση της Τρόικα!
«Πυκνώνουν οι ενδείξεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες», τόνισε και επισήμανε πως ήταν «καταλυτική η παρουσία μας στη ΔΕΘ, καθώς αρχικά προκάλεσε αμηχανία στην κυβέρνηση, μετά μας κατήγγειλαν για παροχολογία και προχώρησαν σε ασκήσεις υπερκοστολόγησης. Τώρα τρέχουν πίσω από την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ διαρρέοντας μέτρα ανακούφισης».
«Μιλούν για μονομερείς ενέργειες και σπεύδουν αμέσως μετά να διευκρινίσουν ότι πρόκειται για προτάσεις που τελούν υπό την έγκριση της Τρόικα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει «Χαρακτηριστική ήταν η τελευταία διαρροή για τα κόκκινα δάνεια και η οποία αφορά μικρό αριθμό λίγων μεγάλων επιχειρήσεων και παρατηρώντας κανείς τα ψιλά γράμματα θα δει ότι η συγκεκριμένη πρόταση-διαρροή είναι υπό την έγκριση των τραπεζών».
Επιπλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε «Σωστά διαμορφώσαμε το κατάλληλο πλαίσιο για να πάρουμε τις πρωτοβουλίες διαμορφώνοντας πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. Είμαστε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε επίσπευση πολιτικών εξελίξεων ενδεχομένως και πριν τα αποτελέσματα των stress tests ενδεχομένως και πριν την τελική αξιολόγηση της Τρόικα, οι οποίες δεν θα αφήσουν περιθώρια χειρισμών στην κυβέρνηση».
«Θα το τολμήσει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας για να τονίσει «Θα την αφήσουν; Σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα», σημείωσε.

ysterografa.gr