Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η δυσαρέσκεια Χαρδούβελη για την παρουσία Χρύσανθου φέρνει εξελίξεις

xardouvelis

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια του Γκίκα Χαρδούβελη για την παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη, στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν το ΣΚΑΙ και το Βήμα ο υπουργός Οικονομικών εξεπλάγη από τη σημερινή παρουσία του σύμβουλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στην πρώτη συνάντηση με την τρόικα, καθώς ο ίδιος είχε δεσμευθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ότι πέρα από το οικονομικό επιτελείο δεν θα συμμετάσχει άλλο στέλεχος, πλην του επίσης σύμβουλου του πρωθυπουργού Σταυρού Παπασταύρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις υπερβολικές προσδοκίες που εκφράζουν στελέχη του Μαξίμου, διευκρινίζοντας ο ίδιος ότι η μοναδική αξιόπιστη ενημέρωση αναφορικά με τις επικείμενες επαφές με την τριμερή είναι αυτή που γίνεται επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, λέγοντας πως η παρεξήγηση λύθηκε και πως ο κ. Λαζαρίδης έδωσε το παρών επειδή υπήρχε η πληροφορία πως στις συναντήσεις με την τρόικα θα γινόταν συζήτηση και για το θέμα του ελληνικού χρέους.
Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε και ο κ. Λαζαρίδης αποχώρησε, με το ΥΠΟΙΚ να σημειώνει πως ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν είναι ενοχλημένος από την παρουσία του.

ysterografa.gr