Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αβραμόπουλος: Το έγκλημα και η τρομοκρατία θα μείνουν εκτός της Ε.Ε

avramo
Επί τρεις ώρες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσίασε ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις θέσεις του για τη μετανάστευση και όχι μόνο.
Ο νέος Επίτροπος για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις εμφανίστηκε… διαβασμένος και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.
«Χρειαζόμαστε τρία πράγματα για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της μετανάστευσης. Αλληλεγγύη, αλληλεγγύη και αλληλεγγύη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας πως η λέξη αλληλεγγύη πρέπει να πάψει να αποτελεί σλόγκαν και να γίνει πολιτική πραγματικότητα.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να οικοδομηθεί μία «Ευρώπη φρούριο», στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ.
“Πρέπει να προστατεύσουμε την ευρωπαϊκή ταυτότητα, η Ε.Ε. είναι ένας χώρος ελευθερίας, πρέπει να ενθαρρύνουμε την ενσωμάτωση των μεταναστών και να εξασφαλίσουμε πως το έγκλημα και η τρομοκρατία θα μείνουν εκτός της Ε.Ε”, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος ζήτησε μεγαλύτερη ενεργοποίηση της Frontex.
Αναφερόμενος στα κύματα μεταναστών που καταφτάνουν στα σύνορα της ΕΕ και στα «απεγνωσμένα άτομα που ξεκινούν μοιραία ταξίδια στη Μεσόγειο», τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να αυξήσει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις αιτήσεις ασύλου.
Δεσμεύτηκε δε να πείσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες από τρίτες χώρες.
Σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα.
Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριου Συναδινού, ο οποίος επιχείρησε να αμφισβητήσει τις προτεραιότητες τού προτεινόμενου Έλληνα Επιτρόπου σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιό του, ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε ως εξής: «Είμαι στην ελληνική πολιτική σκηνή για εικοσιένα χρόνια, εκλέγομαι για εικοσιένα χρόνια αδιάκοπτα και είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα την ελληνική δημοκρατία και το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως εσείς για 30 χρόνια όταν ήσασταν στρατιωτικός. Ελπίζω να συνεχίζετε να υπερασπίζεστε τα θεμελιώδη δικαιώματα που προβλέπει το πιο σύγχρονο Σύνταγμα της χώρας και με τον ίδιο τρόπο που το κάνατε ως στρατιωτικός να το κάνετε και ως πολιτικός».

ysterografa.gr