Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πελοπίδας Καλλίρης: « Aς σταματήσουν οι Κασσάνδρες τον λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση. για το Κέντρο Νέων.Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός πλαισίου με κανόνες και εγκαταστάσεις αντάξιες να φιλοξενήσουν τη νεολαία μας, με ισότιμη πρόσβαση για όλους .»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Σε ερώτημα σχετικά με το προσωρινό κλείσιμο του Κέντρου Νέων ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα για το Κέντρο Νέων, ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση των πολιτών , αλλά ούτε και πολιτική εκμετάλλευση. 
Πολύ πριν αναλάβω Αντιπεριφερειάρχης στην Π.Ε. Κορινθίας, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε ο διορισμός εκκαθαριστών μετά από καταγγελία του Νομαρχιακού Συμβουλίου νεολαίας του Ν. Κορινθίας για το Κέντρο Νέων (Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) 
 Στις 22/11/2013 με πρακτικό των εταίρων αποφασίστηκε ο διορισμός των εκκαθαριστών από το Πρωτοδικείο και παράλληλα με απόφαση της Οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε η ανάθεση της διενέργειας του ελέγχου σε ορκωτούς λογιστές . 
Σύμφωνα με το νόμο ο εκκαθαριστής διοικεί , διαχειρίζεται και αποφασίζει για την εταιρεία . Ο εκκαθαριστής ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε Κορινθίας και έτσι μου γνωστοποιήθηκε, να του παραδοθούν τα κλειδιά με πρωτόκολλο παράδοσης, για να προχωρήσει μετά την ολοκλήρωση των ετήσιων απολογισμών και στην απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. 
 Όπως αντιλαμβάνεστε οι αποφάσεις αυτές είναι δεσμευτικές και αυτό το έργο έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί στα πλαίσια της διαφάνειας και του ελέγχου. 
 Άρα ας σταματήσουν οι Κασσάνδρες τον λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση. 
 Πήρα την πρωτοβουλία ως όφειλα να καλέσω όλους τους ενδιαφερομένους στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας την Τρίτη 30/9/2014 προκειμένου να συζητήσουμε για την αναβάθμιση του Κέντρου Νέων αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου. 
Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του χώρου της Περιφερειακής Ενότητας , με νέα μορφή , προς όφελος της νεολαίας μας με πολιτιστικές και άλλες δράσεις. 
Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός πλαισίου με κανόνες και εγκαταστάσεις αντάξιες να φιλοξενήσουν τη νεολαία μας, με ισότιμη πρόσβαση για όλους .» 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ