Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ερμιονίδα αφησε στον... τόπο τον Παναιγιάλειο! Πρόκριση και για την Παναχαική

Κύπελλο Ελλάδας: Συμπληρώνεται το… παζλ των ομίλων | onsports.gr
Η αυλαία της πρώτης φάσης του Κυπέλλου έπεσε το Σαββατοκυριακο με την διεξαγωγή 9 αγώνων, προκειμένου να συμπληρωθεί το… παζλ των 32 ομάδων που θα λάβουν μέρος στους ομίλους.
Παναιγιάλειος – Ερμιονίδα 1-2Οι «νεοφώτιστοι» κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη και ανατρέποντας την ήττα τους με 1-0 στο πρώτο ματς πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους του Κυπέλλου
Ο άγραφος κανόνας που λέει πως το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων επιβεβαιώθηκε στη ρεβάνς του Παναιγιάλειου με την Ερμιονίδα για την πρώτη φάση του θεσμού. Το πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στην Κόρινθο είχε νικητές τους «μελανόλευκους» με 1-0, αλλά στη ρεβάνς έγινε η μεγάλη ανατροπή.
Παρόλο που οι παίκτες του Μουράτ Σεροπιάν κατάφεραν να ξεκινήσουν ιδανικά το παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Σκαρτσίλα, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα αλλά και τον τρόπο να σημειώσουν δυο γκολ που τους έδωσαν τη νίκη και την πρόκριση στην δεύτερη φάση τη διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Βλαχόπουλος έκανε το 1-1, ενώ στο 52’ ο Καραδέμητρος παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ανδρούτσου διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 που έδωσε την πρόκριση στους «νεοφώτιστους».
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Σανδραβέλης, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Νάστος, Τσατσαρής(62' Κατσικοκέρης), Κοιλιάρας, Μπούνας, Ατματσίδης, Σκαρτσίλας (50' Πόνσε).
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Πουρής, Λίτσης, Παπανικολάου, Ιασωνίδης, Τζανής, Σβόγιτς (80' Κολόκας), Κιοσσές, Καραδέμητρος (89' Στοϊμίροβιτς), Παβίσεβιτς, Βλαχόπουλος (72' Γυφτοκώστας), Σαμαράς.

Πανηλειακός – Παναχαϊκή 1-1
 Ισόπαλο (1-1) τελείωσε το ντέρμπι ανάμεσα σε Πανηλειακό και Παναχαϊκή στον Πύργο, με τους Αχαιούς να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Η Παναχαϊκή με το 3-0 του πρώτου αγώνα με τον Πανηλειακό στην Πάτρα είχε επί της ουσίας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας και τη φάση των ομίλων. Συνεπώς, το παιχνίδι της Κυριακής (14/09) στον Πύργο, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και ευκαιρία των δυο προπονητών να κάνουν κάποιες δοκιμές ενόψει και της έναρξης του πρωταθλήματος της FootballLeague. Το τελικό 1-1 δεν άλλαξε κάτι αναφορικά με το ποιος προκρίθηκε, αφού οι «ροσονέρι» ήταν σχεδόν σίγουροι, συνεπώς ήταν αναμενόμενη και η μικρή προσέλευση κόσμου, αφού οι θεατές στο στάδιο του Πύργου δεν ξεπέρασαν τους 500.
Η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά στο ματς, άνοιξε το σκορ στο 18’ με την κεφαλιά του Μπαλού και νωρίς-νωρίς «καθάρισε» με την υπόθεση πρόκριση, διαλύοντας την όποια ελπίδα μπορεί να είχε ο Πανηλειακός για ανατροπή της κατάστασης. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πύργου δεν… παράτησε το παιχνίδι, καθώς πίεσε για να καταφέρει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 54’ με τον Τσίτα να διαμορφώνει το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Πανηλειακός (Λ. Καβάλο): Χόντζα, Δημητρουλόπουλος, Κολιός, Φορτούνης, Νικολόπουλος, Κασνέτσης, Εμαμανουήλ, Μαζιώτης (66' Κυριακάκης), Μπουντόπουλος (73' Σακελλαρίδης), Τσίτας, Μπαξεβάνος
Παναχαϊκή (Δ. Σπανός): Μπαλασάκης, Κοντοχρήστος, Άλμπι, Ντα Κόστα (25' λ.τ. Πατινιώτης), Γκαντιάγκα, Μπαλού, Σούλης, Μαρουκάκης, Ζλατκόφσκι, Χούσα, Μαζιώτης Αλ. (57' Πλέγας)


 Τα αποτελέσματα:
Σάββατο 13/9

Φωστήρας - Αχαρναϊκός 1-0 (0-0)
Επισκοπή - Ηρακλής Ψαχνών 0-2 (1-1 )
Απόλλων Σμύρνης - Καλλιθέα 2-1 (1-1)

Κυριακή 14/9
 Άλιμος - ΑΟ Χανια   2 - 3 (0-4)
 Παναιγιάλειος - Ερμιονιδα 1 - 2  (1-0)
 Πανηλειακός - Παναχαική 1 - 1 (0-3)
Τύρναβος - Πιερικός 2 - 1 (1-0)
 Εθνικός Γαζώρου - Αναγέννηση Καρδίτσας 0 - 0 (1-1)
Αγροτικος Αστέρας - Αιγινιακός  1 - 1 (0-0)
* Σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα
 Οι ομάδες που προκρίθηκαν θα μπουν στην κληρωτίδα την Δευτέρα (15/9), όπου στα γραφεία της ΕΠΟ θα προκύψουν οι 8 όμιλοι των 4 ομάδων, με τη συμμετοχή συνολικά των 18 ομάδων της Super League και 14 από την Football League.