Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Κλινικά νεκρός ο οπαδός του Εθνικού! Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός για τη Γ’ Εθνική

ΦΩΤΟ cretapost.gr 
Τραγική κατάληξη είχαν τα επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς ο οπαδός του Εθνικού που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι από οπαδούς του Ηροδότου είναι κλινικά νεκρός στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου από ακατάσχετη αιμορραγία στο κεφάλι!
 Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως ένας άνθρωπος 47 ετών που πήγε να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του Βενιζέλειου και θεωρείται κλινικά νεκρός.
 Πως ένας άνθρωπος που επέλεξε να περάσει το μεσημέρι της Κυριακής του στο γήπεδο, έφυγε από εκεί με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απλά και μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν πως είχαν όρεξη να παίξουν ξύλο.


Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι η απατηλή λάμψη των πανηγυρισμών της πρόκρισης της Εθνικής στους 16 του Μουντιάλ ούτε το σεντόνι του Champions League: είναι η μιζέρια, η βία, η αναρχία και η ανικανότητα των υπευθύνων να βάλουν τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο.

Δυστυχώς, οι τελευταίες πληροφορίες από το "Βενιζέλειο" αναφέρουν ότι ο 47χρονος άνδρας που χτυπήθηκε βάναυσα στο κεφάλι θεωρείται κλινικά νεκρός. Όλα έγιναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, έδρα του Ηροδότου. Σε παιχνίδι που λίγοι θα έδιναν σημασία. Κι όμως, οι ανεγκέφαλοι ζουν ανάμεσά μας. Υπάρχουν παντού και είναι ικανοί για το χειρότερο.
Ο οπαδός του Εθνικού είναι κάτοικος Χανιών και είχε πάει στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη Νέα Αλικαρνασσό για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της αγαπημένης του ομάδας στην πρεμιέρα του Δ' Ομίλου της Γ' Εθνικής και η μοίρα του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι...
Ολα ξεκίνησαν στο 86ο λεπτό του αγώνα του Ηροδότου με τον Εθνικό, όταν οι οπαδοί των δυο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Οι Κρητικοί έκαναν «ντου» στους οπαδούς των Πειραιωτών και το κακό δεν άρχισε να γενικευτεί.
 Δυο τραυματίες είναι ανάμεσα στους οπαδούς του Εθνικού. Που να φανταστούν όμως ότι στο 75ο λεπτό και με το παιχνίδι στο 0-0, οι οπαδοί των γηπεδούχων θα έκαναν... ντου στην εξέδρα που φιλοξενούνταν εκείνοι του Εθνικού και το ξύλο θα είχε τραγικές συνέπειες.

Ο ένας από τους τραυματίες, 47 ετών, δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και υπέστη σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Όσον αφορά στον δεύτερο τραυματία, είναι κι εκείνος σοβαρά αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή.

Ήδη, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 27χρονου που σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίστηκε για συμμετοχή στα επεισόδια.

Το παιχνίδι διακόπηκε για 20 λεπτά, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε την συνέχεια του, παρά τις αντιρρήσεις των ανθρώπων του Εθνικού. Στο φινάλε του αγώνα, ο Ηρόδοτος πήρε τη νίκη με γκολ του Καϊμακαμούδη (97')

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής: «Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο της Κρήτης 27χρονος ημεδαπός γιατί συμμετείχε σε συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων λίγο πριν τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Γ' Εθνικής μεταξύ των ομάδων Ηροδότου και Εθνικού Πειραιά, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού ο οποίος νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση».
Στο πλευρό του 46χρονου βρέθηκε από την αρχή ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για την αυτόφωρο διαδικασία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τους δράστες ή για άτομα που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.


Με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό 46χρονου οπαδού ύστερα από επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου. Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στην ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχθηκε από αλήτες οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.
Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ' ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού
Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».