Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτά θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ: Πέντε πυλώνες για επανεκκίνηση οικονομίας και 300.000 θέσεις εργασίας

tsipras-deth-660-eurokinissi
Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες στην Κουμουνδούρου για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης με στόχο να οριστικοποιηθούν οι εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, δεσπόζουσα θέση στην ομιλία του κ. Τσίπρα, θα έχει το θέμα της διαπραγμάτευσης για το χρέος, καθώς ορίζεται ως το πιο σημαντικό και είναι κοινή πεποίθηση πως μία θετική εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, θα απελευθερώσει πόρους.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τους πέντε πυλώνες των δεσμεύσεών του σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Αναλυτικά οι πέντε πυλώνες:
Αναχαίτιση ανθρωπιστικής κρίσης Επανεκκίνηση Οικονομίας Αντιμετώπιση Ανεργίας: 200.000 – 300.000 θέσεις εργασίας Θεσμικοί μετασχηματισμοί (λειτουργία του κράτους, συλλογικές συμβάσεις) Ανασυγκρότηση παραγωγικής βάσης
Βαρύνουσας σημασίας τέλος, συνιστά το κομμάτι για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανασυγκρότηση της οικονομίας αλλά και την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει με κοστολογημένα μέτρα και θα κάνει λόγο για:
Κατάργηση της εξίσωσης του ΦΠΑ θέρμανσης
Αποκατάσταση μέρους των χαμηλότερων συντάξεων Διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και χρέη στο δημόσιο Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ Κόκκινα δάνεια δημιουργία ενδιάμεσου φορέα Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού
Επίσης ο κ. Τσίπρας θα κάνει αναφορά σε ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα ψηφίσει αν γίνει κυβέρνηση.
arouraios.gr