Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγαλείο ο Θρύλος, υποκλίθηκε η Ατλέτικο που είδε "αστράκια" στο Καραισκάκη με τον Ολυμπιακό να την... ισοπεδώνει 3 - 2


 Η πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Ατλέτικο Μαδρίτης υπέκυψε στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να παίρνει τεράστια νίκη με 3-2 και να βάζει βάσεις πρόκρισης!
Η μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης, πρωταθλήτρια Ισπανίας και δευτεραθλήτρια στο περσινό Champions League, υπέκυψε στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να παίρνει τεράστια νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων με 3-2 και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση!
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το μεγάλο… μπαμ και «ξέραναν» τους «ροχιμπλάνκος» που υπέκυψαν στον νόμο του Καραϊσκάκης! Μαζουάκου (13'), Αφελάι (31') και Μήτρογλου (73') τα γκολ του Ολυμπιακού. Μείωσαν δυο φορές στο γκολ οι Ισπανοί (38' Μάντζουκιτς, 86' Γκριεζμάν), όμως έφυγαν με άδεια χέρια από τον Πειραιά με τον… Θρύλο της Ευρώπης να την ρίχνει στο καναβάτσο!
http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/83a965ac6177c666666913126340000e_XL.jpg?v=1 
Στο πρώτο ημίχρονο, δυο φορές πήγε η μπάλα προς τα μέσα και τις δύο «έγραψε»… Ο Ολυμπιακός περίμενε την Ατλέτικο και χτύπησε μία από στημένο και μία στην κόντρα κι ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0! Ωστόσο, η Ατλέτικο φαινόταν ότι θα σκοράρει, καθώς η δεξιά πλευρά των γηπεδούχων έμπαζε κι ο Μάντζουκιτς δεν έχανε κεφαλιά. Στην 5η του προσπάθεια τελικά, σκόραρε στο 38' κι έβαλε εκ νέου την ομάδα του στο παιχνίδι.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό και βγήκε χωρίς φάση, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μακρινό σουτ εκτός εστίας από τον Αμπιντάλ. Ο Ολυμπιακός πάτησε απειλητικά περιοχή στο 12' όμως ο Μιράντα έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Ωστόσο, από το κόρνερ αυτό ήρθε το γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτέλεσαν με κοντινή πάσα, η μπάλα έφτασε στον Μαζουάκου ο οποίος με ένα ξερό συρτό σουτ από τη γωνία της περιοχής, έστειλε τη μπάλα να περάσει μέσα από πολλά πόδια και να καταλήξει στην αριστερή γωνία του Ομπλακ! Στο πρώτο τέταρτο, οι «ερυθρόλευκοι» με πολλά τρεξίματα κι αλληλοκαλύψεις κυριάρχησαν στο κέντρο και δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς να κάνουν παιχνίδι.
Η Ατλέτικο απείλησε για πρώτη φορά στο 18' με τον Μάντζουκιτς να παίρνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, σε μια φάση που τα μπακ του Ολυμπιακού έχασαν τον υψηλόσωμο φορ των «ροχιμπλάνκος».

Οσο περνούσε η ώρα, η ισπανική ομάδα έπαιρνε όλο και περισσότερο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να οπισθοχωρεί και να περιμένει την κόντρα για να χτυπήσει. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί, καθώς μέχρι το 25' όσες φάσεις έγιναν στην περιοχή του Ρομπέρτο τις τέλειωσαν, αλλά ευτυχώς για τους Πειραιώτες, που έχασαν τις προσωπικές μονομαχίες, δεν τους στοίχησε.


Και αφού ο Ολυμπιακός έβγαλε «αναίμακτα» την πίεση, χτύπησε στην κόντρα και ευτύχησε να σκοράρει ξανά! Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Τσόρι κινήθηκε από αριστερά, έσπασε στον άξονα στον Μήτρογλου, ο φορ του Ολυμπιακού άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Γκοντίν στην προσπάθειά του να διώξει έστρωσε τη μπάλα στον Αφελάι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ομπλάκ για να κάνει το 2-0 στο 31' και να βάλει φωτιά στο Καραϊσκάκη, που σείστηκε για δεύτερη φορά!


Τελικά ό,τι δεν έγινε στις προηγούμενες επιθέσεις των Ισπανών, έγινε στο 38'. Η Ατλέτικο βγήκε και πάλι από αριστερά, εκεί που η πλευρά, Μανιάτη, Ελαμπντελαουί «έμπαζε», ο Ανσάλντι έβγαλε ωραία σέντρα κι ο Μάντζουκιτς που κυριαρχούσε στο ψηλό παιχνίδι ξέφυγε ωραία από τα μαρκαρίσματα των Αμπιντάλ, Μαζουάκου και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο στο 38' για να βάλει και πάλι τους «ροχιμπλάνκους» στο παιχνίδι.
Το δεύτερο ημίχρονο πήγε όπως το περιμέναμε… Η Ατλέτικο πίεζε κι ο Ολυμπιακός περίμενε… Στο πρώτο 10λεπτο του δευτέρου μέρους οι Ισπανοί έκαναν το ίδιο παιχνίδι. Σέντρες για το κεφάλι του Μάντζουκιτς και… Αγιος ο Θεός. Ωστόσο, δεν έγινε η ζημιά. Ο Ολυμπιακός λοιπόν που έψαχνε την κόντρα βγήκε μπροστά με τον Τσόρι, ο Αργεντινός έσπασε ωραία στον Μήτρογλου, όμως ο «πιστολέρο» δεν βρήκε στόχο στο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή στο 54'.
Στο 57' ο Μίτσελ έβγαλε τον Τσόρι κι έριξε στο ματς τον Φουστέρ για να πιέσει ψηλά τους Ισπανούς και να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να είναι… μανούλα σ' αυτό το παιχνίδι.
Στο 60' ο Ρομπέρτο είπε «όχι» στον Γκριεζμάν σε σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή και στο 62' κατέβασε και πάλι ρολά σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη, αυτή τη φορά πραγματοποιώντας απόκρουση με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ο Μίτσελ έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο το πλάνο του για να κρατήσει το αποτέλεσμα, ρίχνοντας στο ματς τον Εντινγκά αντί του Αφελάι.


Στο 73' ο Μανιάτης έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έσπασε στον Κασάμι, αυτός μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πάσαρε συρτά στον Μήτρογλου, ο «πιστολέρο» έβγαλε επιτέλους το... όπλο του και με άψογη… πιρουέτα και τελείωμα κάτω από τα πόδια του Ομπλακ έκανε το 3-1 μέσα σε πανδαιμόνιο! Στο 84' ο Μίτσελ έβγαλε και τον εξαιρετικό και καταλυτικό Κασάμι που «έσκασε» από το τρέξιμο κι έβαλε τον Γιαννούλη για να τρέξει και να πιέσει στον άξονα.


Στο 86 όμως η Ατλέτικο μπήκε ξανά στο ματς, με τον εξαιρετικό από την ώρα που μπήκε, Γκριεζμάν να κάνει το 3-2 από κοντά έπειτα από αδράνεια της άμυνάς των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο του αγώνα προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα και να παγώσει το ρυθμό και τελικά τα κατάφερε φτάνοντας σε μια τεράστια νίκη επί της πρωταθλήτριας Ισπανίας και φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης βάζοντας τις βάσεις για πρόκριση!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Αφελάι (69' Εντινγκά), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Μήτρογλου
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουανφράν, Ανσάλντι, Μιράντα , Γκοντίν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάριο Σουάρεζ (Νίγκεθ), Κόκε, Τουράν, Ραούλ Γκαρσία (67' Σέρσι), Μάντζουκιτς