Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κώστας Κόλλιας: «Υπεγράφη η απόφαση για μειωμένη τιμή ζώνης στον πρώην Δήμο Άσσου – Λεχαίου»

 
Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη η απόφαση για τη μειωμένη τιμή ζώνης για τα ακίνητα του Δήμου Άσσου Λεχαίου. Το Υπουργείο αποδέχτηκε σχετικά συγκριτικά στοιχεία του 2010 που είχε αποστείλει η Εφορία Κορίνθου, με τα οποία αποδεικνύεται τιμή ζώνης στα 69,50 ευρώ – 30 ευρώ χαμηλότερα από τα 100 που είχαν καθοριστεί με την αρχική υπουργική απόφαση. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε: 
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το θετικό αποτέλεσμα που είχαν οι κοπιώδεις προσπάθειες και η επιμονή, τόσο των φορέων και εκπροσώπων των κατοίκων του πρώην Δήμου Άσσου Λεχαίου, όσο και εμού προσωπικά, για τον εξορθολογισμό της αξίας των ακινήτων. Όπως είναι γνωστό, το θέμα μου γνωστοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο από συμπολίτες μου, το οποίο στη συνέχεια μετέφερα και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Κοινοβούλιο. 
Η τιμή των 69,50 ευρώ που τεκμηριώθηκε με τα νέα στοιχεία που προσκόμισε η Δ.Ο.Υ. Κορίνθου θα ανακουφίσει χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν σε απόγνωση βλέποντας τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που τους απεστάλησαν. Πρόκειται για έναν εξορθολογισμό, ουσιαστικά, της υπολογιζόμενης αξίας η οποία θα καταστήσει τη φορολόγηση πιο δίκαιη και αντίστοιχη της φοροδοτικής ικανότητας των συμπολιτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν ακούραστα κατά τους προηγούμενους μήνες ώστε να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. 
Ιδιαιτέρως οφείλω να εξάρω την προσφορά του κ. Γ.Ανδρικόπουλου και του κ. Κ.Καραμπίνη, οι οποίοι εντόπισαν το συμβόλαιο, καθώς και τον Έφορο κ. Β.Ανδρικόπουλου. Πρόκειται για μία συλλογική επιτυχία, η οποία αποδεικνύει ότι η συνεργασία και η σύμπνοια φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα, τα οποία πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε και για άλλα μεγάλα θέματα του Νομού μας. Με επόμενο δελτίο θα ενημερώσω τους κατοίκους του πρώην Δήμου Άσσου Λεχαίου για τον τρόπο υπολογισμού και συμψηφισμού για την προσαρμογή των τελικών χρεώσεων με βάση τα νέα δεδομένα.»