Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ… φωνάζει στον Βορίδη

PASOK-Harilaou-TrikoupiΑπό το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Με την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την καταβολή από τον ΕΟΠΠΥ του νοσηλίου – τροφείου των διαμενόντων σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) ΑΜΕΑ, δικαιώνονται οι επίμονες προσπάθειες και εκκλήσεις του ΠΑΣΟΚ προς το υπουργείο Υγείας να αποδώσει ο ΕΟΠΠΥ το νοσήλιο-τροφείο στις ΣΥΔ.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Αυγούστου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσής, μαζί και άλλοι βουλευτές, είχαν καταθέσει τροπολογία για να αρθούν οι ενστάσεις του ΕΟΠΠΥ και να εφαρμόσει τον νόμο και την ΚΥΑ, δηλαδή να καταβάλλει τα νοσήλια. Το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας είχε αποδεχτεί την τροπολογία αλλά ο υπουργός Υγείας δεν την είχε κάνει αποδεκτή και είχε δεσμευτεί να την εξετάσει αργότερα.
Μετά την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη δεν μπορεί να υπάρξει άλλη αναβολή. Καλούμε τον υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, να προχωρήσει στην άμεση επίλυση του θέματος”.