Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο Σαμαράς έδειξε στους υπουργούς τα "όπλα" τους για το Παρίσι

Antonis-Samaras-Gikas-Hardouvelis

Πάμε καλά. Η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι…” είναι η χαρακτηριστική ατάκα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που δίνουν από το Μεγάρο Μαξίμου, μετά το τέλος της κυβερνητικής σύσκεψης το βράδυ της Τετάρτης.
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε στους υπουργούς τις θετικές αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας και την τιμή ρεκόρ που έκλεισαν τα ελληνικά ομόλογα. Αυτό είναι το ράλι στο οποίο αναφέρθηκε και θεωρεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να το εκμεταλλευθεί στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο Παρίσι.
Ο Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Νίκο Δένδια συζήτησαν για τον τρόπο διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης στο Παρίσι με την Τρόικα.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ομαδική δουλειά, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπήκε θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης, ωστόσο ο κύριος Σαμαράς φέρεται να συνέστησε προς τους παριστάμενους υπουργούς «να δουλεύετε ως ομάδα προκειμένου να φέρετε το καλύτερο αποτέλεσμα».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από τη σύσκεψη σημείωσε πως η χώρα πρέπει να μπει στην πορεία προς την  έξοδο από την κρίση και όλοι να καταλάβουν ότι αλλάζουμε φάση.
Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας εξήγησε ότι το πιο ακανθώδες ζήτημα του υπουργείου του είναι αυτό της ρύθμισης των κόκκινων δανείων, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης. «Εχουμε λάβει τις παρατηρήσεις της τρόικας, οι περισσότερες δεν είναι εκτος πραγματικότητας, νομίζω ότι θα συνεννοηθούμε».