Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εγραψε ιστορία ο Αστέρας, μέσα από θρίλερ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ


Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε στην... ουδέτερη Κύπρο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο οι Ισραηλινοί γύρισαν το ματς, μπήκαν μπροστά με 3-1, ωστόσο δεν κατάφεραν να στερήσουν από τους Αρκάδες την συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Ποιος αλήθεια να το περίμενε όταν στις 17 Ιουλίου στο μακρινό Ούλου της Φινλανδίας και τον αγώνα με τη Ροβανιέμι, άρχιζε η ευρωπαϊκή περιπέτεια για τον Αστέρα Τρίπολης, ότι 42 ημέρες αργότερα η ομάδα της Αρκαδίας θα έγραφε ιστορία.
Έχοντας να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 του πρώτου αγώνα, οι Ισραηλίνοι μπήκαν στο παιχνίδι αρκετά επιθετικά, ωστόσο ο Αστέρας ήταν πολύ καλά στημένος και όχι μόνο αυτό αλλά ήταν και ιδιαίτερα απειλητικός.
Στο 8ο λεπτό ο Μάσα δεν σημάδεψε σωστά από εξαιρετική θέση, ενώ στο 19΄ο Πάμπλο έσωσε την Μακάμπι στο σουτ Ντε Μπλάσις. Το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ φαινόταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 23΄ όταν μετά το φάουλ ο Γκοϊάν νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Μακάμπι κατάφερε να απαντήσει γρήγορα καθώς στο 27΄ μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζάχαβι ο Μπαντάς έφερε το ματς στα ίσα.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο σχεδόν από το πουθενά η Μακάμπι κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητα του καταλογίζοντας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παντελιάδη στον Μπαντάς και ο Ζαχάβι ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-1 στο 54΄.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα με τον Αστέρα να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αμυντική του λειτουργία.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ελληνική ομάδα στο 75΄ όταν από το λάθος του Θεοδωρόπουλου ο Πρίκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η πίεση έγινε ασφυκτική και στο 84΄ο Πρίκα έχασε μοναδική ευκαιρία για να δώσει σκορ πρόκρισης στην Μακάμπι, ενώ στο 90΄το σουτ του Ζάχαβι σταμάτησε στο δοκάρι.
Τελικά ο Αστέρας άντεξε την πίεση και πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Χουάν Πάμπλο, Γεϊνί, Τιμπί, Γκαρθία, Μπεν Χαρούς, Άλμπερμαν, Μπεν Μπασάτ (72' Πρίτσα), Ιγκιεμπόρ (62' Μπεν Χάιμ),Ζάχαβι, Μίκχα, Μπαντάς (85' Ραντί)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ρόλε (77' Σανκαρέ), Ντε Μπλάσις (86' Πάρα), Μάσα (59' Τάι Μπι)