Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Το Twitter “μολύνθηκε” με hashtags για τον Χίτλερ

Adolf-Hitler

Twitter@EmOikonomidis
Στην εποχή της μεγάλης ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, και της εμβληματικής επέλασης των social media, με το “εγκεφαλικό” Twitter να επιτρέπει στον καθένα την αδιαμεσολάβητη κεφαλαιοποίηση της διάχυσης των μηνυμάτων που θέλει να περάσει, με εύλογο τρόμο έγινε ορατή η διαπίστωση μιας… λατρείας για τον Αδόλοφ Χίτλερ.
Όπως αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ τους αμερικανικά ΜΜΕ, τις τελευταίες εβδομάδες το Twitter έχει “μολυνθεί” με hashtags που αφορούν τον ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας που αιματοκύλησε τον πλανήτη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και ευθυνόταν για θηριωδίες σε βάρος της ανθρωπότητας.
Τέτοια hashtags ήταν τα #HitlerWasRight, #HitlerDidNothingWrong, #IfHitlerWasAlive, με αντίστοιχες αναφορές και στο έτερο δημοφιλές και παρεμβατικό social media, το Facebook.
Όσοι ενδιαφέρθηκαν να το ψάξουν λίγο περισσότερο, διαπίστωσαν ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες, στο Twitter είχαν γίνει περισσότερες από 10 εκατομμύρια αναφορές στον Χίτλερ, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων του τελευταίου διαστήματος, αποδίδεται στη νικηφόρα παρουσία της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, και στο νέο αιματοκύλισμα στη Γάζα.
Απ’ την άλλη, υπάρχουν και οι πλέον ψύχραιμοι. Εκείνοι που θεωρούν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την προοπτική επιστροφής του απάνθρωπου φαντάσματος του τρόμου, απλώς στη σημερινή εποχή, ακριβώς λόγω της εξέλιξης των τεχνολογικών μέσων που υπάρχουν στη διάθεσή μας, είναι περισσότερο εύκολη η διάχυση τέτοιων μηνυμάτων.