Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο Λούλης κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και… Μεϊμαράκη

Giannis-Loulis

Ένα επιθετικό άρθρο, με αποδέκτες τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και… γαρνιτούρα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπογράφει ο Γιάννη Λούλης στο σημερινό “Έθνος”.
Ο γνωστός επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής, που διετέλεσε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή επί σειρά πολλών ετών, αναφέρεται στην τακτική που ακολουθούν τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μετά το αρνητικό για εκείνα αποτελέσμα των ευρωεκλογών, ενώ στέκεται και όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες, με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ περί δημοψηφίσματος στο θέμα της “μικρής ΔΕΗ”.
Όπως σημειώνει με νόημα ο Γιάννης Λούλης, “ζήσαμε ένα θέατρο του παραλόγου. Ήταν μια μάχη κομματικού μικρόκοσμου. Το μόνο ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν να αναδείξει όλες τις κομματικές παθογένειες. Κερασάκι ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής, που λειτούργησε όχι θεσμικά αλλά “ως Βαγγέλης”.
Από την επομένη των ευρωεκλογών, είναι φανερό πώς η δικομματική κυβέρνηση διακατέχεται από το έντονο άγχος της πρόκλησης των πρόωρων εκλογών. Το πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι ότι στρατηγικά κινούνται ανερμάτιστα.
Ο μόνος τρόπος για την αποτροπή των εκλογών αυτών, αντί για παλαιοκομματικές τακτικιστικές κινήσεις, θα ήταν η επένδυση σε ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα αποτελούσε ένα τολμηρό άλμα νέου ξεκινήματος”.

ysterografa.gr