Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Λακόπουλος: Κάτι… βλέπει ο Αβραμόπουλος και φεύγει

Giorgos-Lakopoulos

Την επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλύει ο Γιώργος Λακόπουλος με άρθρο του στα “Νέα”.
Ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη σημειώνει με νόημα ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποτελεί το πιο βάρυ όνομα που πρότεινε ποτέ η Ελλάδα για τις Βρυξέλλες, και εξηγεί ότι η επιλογή του έγινε στη βάση πολύ συγκεκριμένων προδιαγραφών τις οποίες προσδιόρισε ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Προδιαγραφές που, σύμφωνα με τον Γιώργο Λακόπουλο, μπορούσαν να εκπληρώσουν μονάχα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την υποσημείωση ότι ο Αντώνης Σαμαράς “δεν πάει” την πρώην Υπουργό Εξωτερικών.
“Όπως δείχνει η πορεία του Υπουργού Άμυνας, ουδέποτε πήρε λάθος απόφαση για τον εαυτό του. Άρα, για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες αφήνοντας πίσω τρία κενά, υπουργός, βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ίσως και τέσσερα, αν θεωρήσουμε ότι ο Σαμαράς δεν θα είναι ισόβιος αρχηγός της ΝΔ, κάτι βλέπει”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα “Νέα” ο Γιώργος Λακόπουλος.

ysterografa.gr