Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Για «φωτογραφική» τροπολογία στο δασικό νομοσχέδιο κατηγορεί την κυβέρνηση η αντιπολίτευση

Αντιδράσεις στη Βουλή γαι τροπολογία που κατατέθηκε στο δασικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος - Για «φωτογραφική» τροπολογία κάνει λόγο  η αντιπολίτευση
Τροπολογία που προκάλεσε αντιδράσεις, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, στο δασικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, η συζήτηση για το οποία συνεχίζεται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση, σε β' ανάγνωση. Με την τροπολογία «απλοποιούνται και εκσυγχρονίζονται οι διαδικασίες αδειοδότησης και δόμησης των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός μεταλλευτικών και λατομικών χώρων». 
Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φωτογραφική» εξυπηρέτηση συμφερόντων.
H τροπολογία έχει προκαλέσει και την αντίδραση των κατοίκων στις Σκουριές, καθώς εκτιμούν ότι η διάταξη εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός. Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη, στην Ιερισσό συγκαλείται ευρύτατη σύσκεψη με όλες τις επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής, αιρετούς από το δήμο και την Περιφέρεια και τους τοπικούς βουλευτές.