Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Βραζιλία – Γερμανία σαν… τελικός

brazil1
Τα ψέματα τελείωσαν αφού αρχίζουν οι Ημιτελικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 με τη μάχη των… γιγάντων ανάμεσα σε Βραζιλία και Γερμανία (23:00)  στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε.
bra2002mesa
Tέσσερις αγώνες απέμειναν για να περάσει στην Ιστορία το Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο πρώτος απ΄αυτούς, είναι ο ημιτελικός, ανάμεσα στην Βραζιλία και την Γερμανία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τρίτη (23:00) στο χωρητικότητας 58.170 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή, τον Μεξικανό, Μάρκο Ροντρίγκες.

Αναμφίβολα η είδηση που ξεχωρίζει σχετικά με τον αγώνα και όχι μόνο είναι η απουσία του Νεϊμάρ. Ο άσος της Μπαρτσελόνα, υπέστη κάταγμα σπονδύλου στον προημιτελικό με την Κολομβία, από δυνατό μαρκάρισμα του Ζούνιγκα και για την αποθεραπεία του θα απαιτηθούν περίπου 6 εβδομάδες. Η απώλεια του 22χρονου άσου για τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική, καθώς ο Νεϊμάρ, πήρε την «σελεσάο» απ το χέρι και την οδήγησε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο έμπειρος προπονητής έχτισε την ομάδα πάνω στον χαρισματικό άσο, που δεν έχει επάξιο αντικαταστάτη στην παρούσα φάση. Ουσιαστική επίσης είναι και η απουσία του τιμωρημένου αρχηγού, Τιάγκο Σίλβα, με τον Ντάντε να παίρνει την θέση του στο κέντρο της άμυνας. Οσον αφορά στην θέση του Νεϊμάρ, θα καλυφθεί πιθανότατα από τον Γουίλιαν, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα, διεκδικεί και ο Μαϊκόν.

Από την πλευρά του, ο Γιόακιμ Λεβ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θα βασισθεί για ακόμη μία φορά στις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του Νόϊερ, που επί της ουσίας χάρισε στην Γερμανία την πρόκριση στον προημιτελικό με την Γαλλία, καθώς επίσης στην διαρκή πίεση σε όλο το γήπεδο, την άριστη φυσική κατάσταση και την εκτελεστική δεινότητα του Μίλερ που διαθέτει πολύ καλή τοποθέτηση, μέσα κι έξω απ την περιοχή.

Οσον αφορά στην τακτική που θα επιλέξει ο Σκολάρι, αναμένεται να δούμε μια ομάδα που θα επιχειρήσει να επιβάλει τον ρυθμό της, ελέγχοντας την μεσαία γραμμή και να βασίσει την επιθετική της λειτουργία, κυρίως στον Χουλκ, που δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ελέω Νεϊμάρ, δεν έπαιρνε τις απαιτούμενες προσπάθειες.

Στις 21 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι δύο αντίπαλοι, η Βραζιλία μετρά 12 νίκες, η Γερμανία 4, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Τα τέρματα είναι 39-24 υπέρ της «σελεσάο», ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12. Ζούλιο Σέζαρ, 23. Μαϊκόν, 4. Νταβίντ Λουίς, 13. Ντάντε, 6. Μαρσέλο, 17. Λουίς Γκουστάβο, 8. Παουλίνιο, 11. Όσκαρ, 7. Χουλκ, 9. Φρεντ, 19. Γουίλιαν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ):
1. Μάνουελ Νόιερ, 20. Ζερόμ Μπόατενγκ, 5. Ματς Χούμελς, 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 6. Σάμι Κεντίρα, 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεσούτ Οζίλ, 19. Μάριο Γκέτσε, 13. Τόμας Μίλερ.