Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Με άρμα τη «μικρή» ΔΕΗ στοχεύει σε μία «μικρή» ΕΛΙΑ

tsipras-fotopoulos
Η μεγάλη αγωνία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να κεφαλαιοποιήσει την πώληση μέρους της ΔΕΗ, εδράζεται στην προσπάθεια του κόμματος της Κουμουνδούρου να αντλήσει ψήφους από το χώρο του κέντρου και περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ.

Οι τελευταία εκλογική αναμέτρηση, έδειξε ποιο είναι το ανώτατο όριο ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω κρίσης. Μέχρι εκεί φτάνει. Όσα κι αν υποσχεθεί. Όσο και αν λαϊκίσει.

Έκτοτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με πρόσχημα το προσκλητήριο προς τα δεξιά του, είτε με την ένταση γύρω από το θέμα της ΔΕΗ, προσπαθεί να παίξει τα «ρέστα» του και δείξει πως είναι το κόμμα της κοινωνίας, πως υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Όμως το εκλογικό όριο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει φτάσει στο ταβάνι του (με φθίνουσα πορεία), λόγω της μη υπεράσπισης του ενεργειακού πλούτου της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να πείσει, πρώτον γιατί δεν συμμετέχει σε εθνικό σχήμα σωτηρίας της χώρας και δεύτερον γιατί η διγλωσσία του και η απουσία σχεδίου τρομάζει ακόμη και τους .. επαναστάτες του χώρου του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας την κρισιμότητα της τουριστικής περιόδου, προσπάθησε να δημιουργήσει κρίση στην απρόσκοπτη ενεργειακή λειτουργία της χώρας, με αποτέλεσμα όχι μόνο η κοινωνία αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές που θα μπορούσαν να στηρίξουν το δημοψήφισμα να του γυρίσουν την πλάτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, και επιτίθεται με σφοδρότητα στη δύναμη του κέντρου που έχει κυβερνητικό χαρακτήρα, διολισθαίνοντας συνεχώς σε κοινωνικά και πολιτικά ατοπήματα.

Η αγωνία του Αλέξη Τσίπρα για την εξουσία, τον οδηγεί σε απομόνωση και σε διαρκείς «γκάφες» που είναι πλέον πολύ συχνές όσο ΠΑΣΟΚ και Ελιά συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους, γύρω από ρεαλιστικές λύσεις. Όσο ΠΑΣΟΚ και Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, συμμετέχουν δυναμικά στην κυβέρνηση, αποκαθιστώντας το κοινωνικό της πρόσημο.

Τέλος η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνους τους συνδικαλιστικούς κρατικοδίαιτους μηχανισμούς που αφαίμαξαν την πατρίδα μας, τον κατατάσσει στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της βαθιάς συντήρησης.

Γρηγόρης Σταματιάδης

www.tokentro.gr