Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Πιο «ευέλικτη» γίνεται η εθελοντική κινητικότητα – Ποιες είναι οι αλλαγές στην αρχική τροπολογία

Με αλλαγές θα ψηφισθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  η τροπολογία που αφορά την ενδοαυτοδιοικητική- εθελοντική κινητικότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ρύθμιση που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις» θα προβλέπει τις εξής δύο αλλαγές σε σχέση με την αρχική:
1)     Παράταση έως τα τέλη Αυγούστου αντί για τις  31 Ιουλίου που προέβλεπε το αρχικό κείμενο
2)     Με την προτεινόμενη ρύθμιση προστίθεται στους φορείς προέλευσης του προγράμματος εκτός από το προσωπικό των Περιφερειών (ΟΤΑ Β’ Βαθμού), που περιελήφθη στην αρχική τροπολογία και οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν το δικαίωμα να υποβάλλουν σχετική αίτηση.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών οι αλλαγές αυτές προέκυψαν μετά από συζήτηση με αιρετούς της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση και ευελιξία στο πρόγραμμα και να συμπληρωθούν οι 2.000 αιτήσεις που απαιτούνται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «μετά από τις τροποποιήσεις, ο στόχος αυτός είναι περισσότερο εφικτός».