Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Πρώτη φορά αριστερά και τώρα φουλ δεξιά!


tsipras-lafazanis-syriza
Το κόμμα που έχει «ταβανιάσει» τα ποσοστά του και παραπάνω δεν πάει, προσπαθεί να αλιεύσει πρόθυμους ..σε εκείνους τους πολιτικούς διαδρόμους, όπου βρίσκονται μόνο ποντικοί και αράχνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας γίνει κόμμα ..από ένα τσούρμο επαναστατικών συνιστωσών του 4%, αγκομαχά να αρθρώσει κυβερνητικό λόγο αφού ταλαντεύεται μεταξύ υπεράσπισης των δικαιωμάτων των τρομοκρατών της 17Ν και του WhiteHouse..

Η περίπτωση Λαφαζάνη, μόνιμα υπενθυμίζει πως η καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ χτυπά στην επαναστατική αριστερά, και πως ο Αλέξης δύσκολα θα καταφέρει να συσπειρώσει τα πολιτικά ρετάλια της κοινωνίας, αυτά που έχουν «καταχωνιάσει» οι ψηφοφόροι. Αλλά τι άλλο να κάνει;

Ο δρόμος του Αλέξη για την λεγόμενη κεντροδεξιά φαίνεται μονόδρομος (με αγκάθια). Ο μόνος τρόπος για να αυξήσει τα ποσοστά του, είναι να το «φωνάξει» πως μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δεξιά φωνή της αριστεράς! Και αυτό ήδη κάνει. Το προσκλητήριό του είναι γενικό και αόριστο. Αρκεί να πέσει η κυβέρνηση και να γίνει αυτός Πρωθυπουργός, έστω και για μία ημέρα. Έστω και με δραχμή.

Σύντομα θα δούμε τον Αλέξη και στα Ζάππεια, όπως τον Σαμαρά του 2010 να παρουσιάζει σε powerpoint την έξοδο της χώρας από την κρίση..

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr