Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑΣ

Στην Ελλάδα του 2014, του Μνημονίου και της Aνάπτυξης, 75% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα πάει διακοπές, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ. Ορδές νέων αναζητούν μία αξιοπρεπή εργασία που πολλές φορές ανταμείβεται με 300 ευρώ το μήνα. 

Στην ίδια Ελλάδα μία ξαπλώστρα στις ακτές της χώρας αποτιμάται στα 300 ευρώ ημερησίως και οι τιμές των διανυκτερεύσεων στα νησιά είναι εξωπραγματικές για τους περισσότερους Έλληνες. 

Σε ποια Ελλάδα τελικά ζούμε. Σε ποια πραγματικότητα. Πού είναι η Ελλάδα της εξαθλίωσης του κ.Τσίπρα και πού της ανάπτυξης του κ.Σαμαρά. Στους κάδους απορριμμάτων ανακύκλωσης γεμάτους αξιοπρέπεια ή στις ακτές της Ελλάδας της υψηλής κοινωνίας των λαθρεμπόρων και μιζαδόρων του Δημοσίου και των προμηθειών του.

Αν η αλήθεια είναι στη μέση, ο κ.Τσίπρας έχει απόλυτο δίκιο να στιγματίζει την οικονομική και εργασιακή μεσαιωνική πραγματικότητα. Ο κ.Σαμαράς επίσης έχει απόλυτο δίκιο να στιγματίζει την εισροή και διακίνηση απροσδιόριστου χρήματος στη χώρα μας. Τελικά ποιος κοροϊδεύει περισσότερο τους απλούς ανθρώπους, τον μέσο Έλληνα.

Η αλήθεια είναι ότι ο λαός, το 75% και παραπάνω, εξαθλιώνεται καθημερινά και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο γεμάτο αξιοπρέπεια, υπομονή και εθνική συνείδηση. Η αλήθεια είναι ότι η ολιγαρχία ανέγγιχτη απολαμβάνει τα μπάνια της και διατηρεί τις τιμές στα ύψη παντού, μετατρέποντας σταδιακά την Ελλάδα σε χώρα σερβιτόρων της τοπικής και διεθνής ολιγαρχίας. 
Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες διαχειριστές του Τουρισμού των 19 εκατομμυρίων, εθισμένοι στον πλούτο, για άλλη μία φορά όπως στο αμαρτωλό παρελθόν στοχεύουν στην απομύζηση των εχόντων και αδιαφορούν για τους μη κατέχοντες, με πλήρη και περήφανη έλλειψη εθνικής συνείδησης και στρατηγικής.

Η Κυβέρνηση των κ.κ.Σαμαρά και Βενιζέλου οφείλει ως ελάχιστο σεβασμό στις θυσίες των πολλών τα τελευταία πέντε χρόνια να αναδιανείμει τον πλούτο με τη ζυγαριά της προσπάθειας και να δημιουργήσει μία εθνική ευημερία σε βάρος των προκλητικά ανέγγιχτων εθνικών εκμεταλλευτών ιδεών, ανθρώπων και μαύρου χρήματος που ξεδιάντροπα διεκδικούν το αύριο της πατρίδας μας. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει επιτέλους και να δράσει ανάλογα με το πώς θέλει τους Έλληνες του αύριο. Τα παιδιά μας. Σερβιτόρους και ιδιοκτήτες της ξαπλώστρας ή έντιμους Ευρωπαίους πολίτες με φόρους και δικαιώματα. Και τα δύο δεν γίνεται...