Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η ΕΚΤ "πυροβόλησε"

Mario-Draghi
Twitter@EmOikonomidis
Ο Μάριο Ντράγκι χαμογελάει με νόημα. Και μαζί του, όσοι καταλαβαίνουν ότι το κοινό μέλλον της ευρωζώνης περνάει από τη Φρανκφούρτη, εκεί όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά με διαφορετικό προσανατολισμό και φιλοσοφία.
Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες και ανταποκρινόμενος στην ανάγκη των αγορών να δουν ότι η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να “πυροβολήσει”, προκειμένου να διώξει τα όποια σύννεφα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πάνω από την ευρωζώνη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε σήμερα την ιστορική μείωση του βασικού επιτοκίου του ευρώ, από το 0,25% στο 0,15%.
Η στρατηγική των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμόρφωσε συνθήκες ασφάλειας για την οικονομία της ευρωζώνης, και την ίδια στιγμή κινητροδότησε τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων… μισό βήμα δηλαδή πριν από τη στρατηγική της Fed υπό τον Μπεν Μπερνάνκι, που κατάφερε να κρατήσει όρθια στα χρόνια της κρίσης την αμερικανική οικονομία, και επομένως να σώσει τον πλανήτη.

ysterografa.gr