Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ο Σαμαράς βάζει στην κυβέρνηση τον Σταύρο Δήμα!

Stavros-Dimas
Στην τελική διαμόρφωση του νέου υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, κάτι που σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται πολύ κοντά στο να οριστικοποιήσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Εκτός από το “αγκάθι” του Γιάννη Στουρνάρα, που φαίνεται ότι ξεπερνιέται, με τον Μάκη Βορίδη να παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” ο επικρατέστερος για τη θεση του Υπουργού Οικονομικών, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει να καλύψει το συγκεκριμένο αξίωμα με “βαρύ” πολιτικό πρόσωπο, το πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στις εσωτερικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ.
Μετά και τη χθεσινή, ευθεία αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Θάνο Μωραϊτη, καθώς και από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό του Κινήματος επικρατεί αναβρασμός, με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο το ποιά πρόσωπα θα επιλεγούν για να στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς αφορά τον Σταύρο Δήμα. Ο Koρίνθιος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, φέρεται να είναι από εκείνους που θα καταλάβουν υπουργικό θώκο,  με ορισμένους…  υποψιασμένους να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να προσπεράσει στη στροφή τον Μάκη Βορίδη, και να είναι εκείνος ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.