Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ισοπεδωτική Γερμανία! Ο Μίλερ... διέλυσε την Πορτογαλία


Το 100ο ματς των Γερμανών σε Mundial – η πρώτη ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό - δεν ήταν απλά νικηφόρο, αλλά θριαμβευτικό. Οι «αετοί», στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 7ου ομίλου, στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ διέσυραν υπό το βλέμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ την Πορτογαλία με 4-0 ξεκινώντας εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις τους στο Mundial της Βραζιλίας - σε αντίθεση με τους Ίβηρες που απογοήτευσαν - κι έδειξαν ότι δικαίως συγκαταλέγονται στα φαβορί για κατάκτηση της κούπας.
Από τα πρώτα της λεπτά η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να “κυνηγούν” το γκολ. Μόλις στο 8' ο Νόιερ έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ρονάλντο μέσα από την περιοχή, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Κεντίρα δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά -από μακρυά- τον Ρουί Πατρίτσιο, που ήταν εκτός εστίας.
Τελικά, τα “πάντσερ” ήταν αυτά που άνοιξαν στο 11' το σκορ. Ο Περέιρα ανέτρεψε τον Γκέτσε και ο Μίλερ ήταν εύστοχος από τη... βούλα για το 1-0. Στο 25' οι Πορτογάλοι είχαν ένα πολύ καλό σουτ με τον Νάνι, ενώ δυο λεπτά αργότερα είδαν τον Αλμέιδα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. 
Στο 31' οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκέτσε, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το 2-0, με την κεφαλιά του Χούμελς.
Το ημίχρονο έκλεισε με άσχημο τρόπο για τους Ίβηρες. Μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Πέπε πάνω στον Μίλερ (37'), ο Πορτογάλος πήγε στη συνέχεια πάνω από τον πεσμένο Γερμανό, ήρθαν κεφάλι με κεφάλι, με τον διαιτητή να του δείχνει την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ρεάλ. Σαν να μην έφτανε αυτή η εξέλιξη, ήρθε και το 3-0, με το δεύτερο γκολ του Μίλερ στο 45'
 Οι Γερμανοί δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ούτε στην επανάληψη, κράτησαν με ευκολία την μπάλα, ενώ στο 51' και στο 69' έφτασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμα τέρμα, με τους Οζίλ και Γκέτσε αντίστοιχα. Το μόνο δυσάρεστο για τα “πάντσερ” προέκυψε στο 73', όταν ο Χούμελς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τέλος, στον οποίο και ήταν στραμμένα στην έναρξη του αγώνα όλα τα βλέμματα, δεν φάνηκε καθόλου στη διάρκεια του ματς! Ήταν ωσεί παρών, αν και ο ίδιος όπως και οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 75' σε μαρκάρισμα του Χέβεντες στον Έντερ εντός περιοχής!
Τελικά, η ανωτερότητα της “νασιοναλμάνσαφτ” επιβραβεύτηκε και με ένα ακόμα τέρμα (4-0) με το τρίτο τέρμα του Μίλερ στον αγώνα, δείχνοντας έτσι πως είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την κούπα του Μουντιάλ. Η καλύτερη στιγμή των Ιβήρων ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (δεν μπόρεσε να φανεί), το φάουλ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Νόιερ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς (72 λ.τρ. Μουστάφι), Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα, Κρόος, Γκέτσε, Εζίλ, Μίλερ (82'΄Ποντόλσκι).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο (65' λ.τρ. Αντρέ Αλμέιδα), Περέιρα, Πέπε, Αλβες, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Βελόσο (46' Ρικάρντο Κόστα), Νάνι, Ρονάλντο, Ούγκο Αλμέιδα (28' λ.τρ. Έντερ).